Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 01.09.2017

Počela škola: Novi predmeti, novi dnevnik, stari štrajk

Press 01.09.2017
Novа školskа godinа zа učenike osnovnih i srednjih školа počinje danas. Učenike petog razreda očekuju tri nova predmeta. Neki će dobiti i elektronske dnevnike. Foto:B92.net Novi predmeti za petake su: Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika… »

Jutro sunčano, potom pljuskovi i grmljavina

Press 01.09.2017
U Srbiji pretežno sunčano i toplo, dok se posle podne na zapadu i jugozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Foto:b92.net Lokalno su mogući sugradica i grad, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije… »

Radić: Ruski migovi će stići, ali dok polete...

Press 01.09.2017
Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da postoje indicije da će avioni MiG-29 iz Rusije stići u oktobru ali će proći još mnogo vremena dok oni počnu da lete. Foto:B92.net Zbog toga se može desiti da Srbija, neko vreme ostane bez aviona za… »

Hag tvrdi: Nismo tražili Šešelja

Press 01.09.2017
Prema proceduri, optuženik je u obavezi da prisustvuje izricanju presude pred Tribunalom. Foto: Tanjug/AP Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove koje razmatra žalbu u slučaju protiv Vojislava Šešelja još nije zakazalo datum… »

Ubice visokoškolskog obrazovanja u Srbiji: Srđan verbić, milovan šuvakov, ćemal doličanin, vera Vujčić, dejan Popović

Press 01.09.2017
Visokoškolsko obrazovanje u Srbiji je uništeno! Korupcija u ovom sektoru – pobedila je zdrav razum, zakone, institucije države, zbunila omladinu... Jednostavno, sistem visokoškolskog obrazovanja je pred kolapsom, u najvećoj krizi, još od perioda… »

Spavalice pazite! Ovo su poze u kojima je opasno spavati

Press 01.09.2017
Neko voli da spava na leđima, neko na stomaku, neko zgrčen, neko opružen. Međutim, za naše telo spavanje na boku je najzdravije. Foto:Tanjug Iskrivljenost tela tokom sna može da izazove stres, ali i naprezanje kičme, vrata, ramena, bokova, pa čak… »

Danas slavimo sveca koji je imao isceliteljske moći Obavezno uradite ovo i sačuvajte vašu decu od bolesti!

Press 01.09.2017
Stradao je mučeničkom smrću za Hrista. Foto: Profimedia Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog mučenika Andreja Stratilata. Sveti Andrej Statilat bio je oficir-tribun u rimskoj vojsci za vreme cara Maksimijana. Poreklom je bio iz… »