Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 01.09.2017

Štrajk u 30 škola u Kragujevcu

Ritam grada Kg 01.09.2017
Od 42 prosvetne ustanove u Kragujevcu, u 30 škola časovi su danas, prvog dana nove školske godine, skraćeni za 15 minuta, zbog nezadovoljstva prosvetnih radnika, izjavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca Ljiljana Miletić… »

“Artem” primio nove učenike. Ispod crte 178 đaka

Ritam grada Kg 01.09.2017
Domovima za smeštaj srednjoškolaca u Srbiji nedostaje od 20 do 40 odsto u odnosu na postojeće kapacitete jer je sve veće interesovanje đaka za mesto u domu, izjavio je u Kragujevcu pomoćnik ministra prosvete za učenički i studentski standard… »

“Parking servis” uvodi novine

Ritam grada Kg 01.09.2017
JKP “Parking servis” uvodi novine na javnim parkilaštima u Kragujevcu. Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom medijima, promene se odnose na način plaćanja dnevnih karata, ali i povlastice za određene grupe korisnika. Evo i o kakvim se… »

Počinje koncertna sezona “Convivium Musicum”

Ritam grada Kg 01.09.2017
Uz podršku grada Kragujevca u organizaciji Udruženja građana Convivium Musicum održana su četiri festivala klasične muzike. Zbog pozitivnih utisaka i velikog interesovanja kako izvođača tako i publike, članovi Udruženja su prošle godine prvi… »

Delegacija Saveza Srba iz Švedske boravi u Kragujevcu

Ritam grada Kg 01.09.2017
Nakon uspostavljanja zvanične saradnje i potpisivanja memoranduma o razumevanju između Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Saveza Srba u Švedskoj,u poseti Kragujevcu ovih dana boravi Mirjana Milenković, vlasnica obdaništa u švedskom… »

KC UMMUS na otvaranju sezone organizuje humanitarnu akciju

Ritam grada Kg 01.09.2017
U subotu, 2. Septembra, od 20 sati, Kulturni centar UMMUS počinje ponovo da radi. “Ulazimo u drugu godinu samoinicijativnog projekta u cilju afirmacije kulturnog, društvenog, a i moralnog života mladih ljudi u Kragujevcu i Srbiji”, kažu u KC… »

JP “Urbanizam” počinje izradu Studije saobraćaja

Ritam grada Kg 01.09.2017
Gradska uprava i JP “Urbanizam” započeli su izradu Studije saobraćaja grada Kragujevca za potrebe novog Generalnog urbanističkog plana. Tim povodom na teritoriji grada Kragujevca, u periodu od 5. do 7. septembra 2017. godine obaviće se brojanje… »

Cacao Akademija – podrška zapošljavanju devojaka

Ritam grada Kg 01.09.2017
Omladinski klub opštine Inđija u saradnji sa Cacao Akademijom raspisuje konkurs za besplatne obuke i plaćenu praksu. Projekat ima za cilj doprinos dugoročnoj zaposlenosti mladih do 30 godina, kroz unapređenje znanja i veština na područiju Inđije… »