Izvor: Subotica.com/Vojvodina arhiva vesti 01.09.2017

Održana svečanost povodom Dana grada

Subotica.com 01.09.2017
Podizanjem zastave i svečanom sednicom Skupštine grada danas je svečano obeležen Dan grada Subotice. Na svečanoj sednici uglednom agronomu dr Andriji Peić Tukuljac, dodeljeno je zvanje „Počasni građanin“, dok su priznanje „Pro Urbe“ dobili… »

Otvorena izložba novina "Bačkai Hirlap"

Subotica.com 01.09.2017
U Gradskoj biblioteci je danas, povodom proslave Dana grada, otvorena izložba posvećena 120. godišnjici od izlaska prvog broja zavičajnih novina "Bačkai Hirlap". Najstariji dnevni časopis u Subotici "Bačkai Hirlap" pokrenut je 1897. godine, a u… »

Demanti Zavičajnog udruženja "Dalmacija" Subotica

Subotica.com 01.09.2017
U nastavku prenosimo saopštenje Zavičajnog udruženja "Dalmacija" Subotica, kao demanti na saopštenje objavljeno na našem portalu pod naslovom "ZZ "Republika Srpska" Subotica osudila napad na njihovog istaknutog člana". Vezano za zajedničko… »

Mali fudbal: Večeras finale Letnjeg turnira u Prvomajskoj

Subotica.com 01.09.2017
Turnir u malom fudbalu, šesti po redu, u Prvomajskoj, došao je u samu završnicu, dan kada će se saznati konačan plasman i ko će poneti titulu šampiona. Borba za treće mesto je od 20 časova, a sat vremena kasnije i veliko finale. Posle velike… »

Osmi "Jazzik" od 12. do 15. septembra

Subotica.com 01.09.2017
Od 12. do 15. septembra će se u Subotici osmi put održati internacionalni festival džez muzike koji će i ove godine dovesti renomirane džez muzičare poznate svetskoj sceni, ali i najbolje muzičare iz regiona. Ove godine to će biti muzičari iz… »

Održana prva "Noć subotičkih pijaca"

Subotica.com 01.09.2017
U sklopu programa obeležavanja Dana grada, sinoć je na korzou održana "Noć subotičkih pijaca". Ovu manifestaciju organizovali su Akcionarsko društvo "Tržnica" i JKP "Subotičke pijace", uz podršku Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" i lokalne… »

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Subotica.com 01.09.2017
Drugi upisni rok na fakultetima u Subotici započeće prijavom kandidata 4. i 5. septembra. Budući studenti će prijemne ispite polagati od 7. do 12. septembra, a sa fakulteta poručuju da je ostalo i budžetskih mesta. Prijemni ispit na Ekonomskom… »

Srbija ubedljiva na startu turnira "Stevan Ćele Vilotić"

Subotica.com 01.09.2017
Duelom Srbije i Škotske počeo je 24. Memorijalni fudbalski turnir "Stevan Ćele Vilotić" za igrače do 19 godina. Za trofej najboljeg nadmeće se šest reprezentacija. Pored Srbije, tu su Ukrajina, Crna Gora, Mađarska, Izrael i Škotska. Juče su… »

Edukativne radionice za decu u Zoološkom vrtu

Subotica.com 01.09.2017
U okviru programa "Obrazovanje", koji ima tradiciju dugu više od dve decenije, i ove godine će školarci, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, imati priliku da u Zoološkom vrtu na Paliću uče o biljnom i životinjskom svetu. U programu učestvuju… »

Promena saobraćanja više autobuskih linija u subotu

Subotica.com 01.09.2017
Usled održavanja 1. Subotičkog polumaratona i zatvaranja velikog broja ulica u centru grada u subotu, 2. septembra, doći će do većih promena u saobraćaju linija, pre svega gradskog saobraćaja u periodu od 10 do 13,30 časova. Linija 1a Kelebija… »