Izvor: Telegraf/Balkan arhiva vesti 01.09.2017

Tito zauvek proteran iz Zagreba: Pala odluka, Trg više neće nositi njegovo ime!

Telegraf 01.09.2017
Nakon glasanja, Andrija Mikulić, koji je predsedao Skupštinom, rekao je: "Ovim je Trg maršala Tita otišao u istoriju, a nadam se da će tamo i ostati" Trg maršala Tita otišao je zauvek u istoriju. Nakon 16 sati zasedanja, odbornici grada Zagreba… »

Izvukli telo deteta (4) iz Dunava: U toku je potraga za njegovom majkom! (VIDEO)

Telegraf 01.09.2017
Oko podneva je iz reke izvučeno telo deteta, vukovarska policija je saopštila da su uviđaj i potraga za drugom osobom u toku. U Vukovaru je danas oko podneva, na obali Dunava, kod takozvane stare klanice, izvučeno telo deteta (4) iz Dunava. Zašto… »

Haos na suđenju Mamiću: Otac fudbalera Liverpula tražio da se ugase kamere, Zdravko došao na štakama (video)

Telegraf 01.09.2017
Prvi čovek Dinama i pored ranjavanja prisustvovao suđenju u Osijeku. Zdravko Mamić je došao na na suđenje u Osijeku gde se vodi postupak protiv njega i njegovih saradnika, za zloupotrebu u Dinamu iz Zagrebu. Mamić je na suđenje došao na štakama… »

Dečak (15) se ubio u porodičnoj kući kod Doboja, jer nije upisao školu koju je želeo

Telegraf 01.09.2017
U Ostružnji pričaju da se dosta razočarao jer navodno nije upisao školu koju je želeo. U selu Gornja Ostružnja, u opštini Stanari, tokom noći dogodila se nezapamćena tragedija kada se petnaestogodišnjak iz ovog sela ubio u porodičnoj kući… »

Putin upozorava Ameriku: Ne provocirajte i ne pritiskajte Severnu Koreju!

Telegraf 01.09.2017
Putin je naglasio da problem treba rešavati dijalogom i bez provokacija i pritiska. Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je zabrinutost zbog situacije na Korejskom poluostrvu, upozorivši da se ona pogoršala i balansira na ivici velikog sukoba, ali… »

Među vodećim u regionu: Prosečna plata u Hrvatskoj u junu 810 evra

Telegraf 01.09.2017
U odnosu na susede, to je čak za 300 evra više od Crne Gore i duplo viši prosek u odnosu na Srbiju. Prosečna neto plata u Hrvatskoj isplaćena za juni iznosila je 6.005 kuna (809,8 evra), što je realno za 4,9 odsto više nego u istom mesecu 2016… »