Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 01.09.2017

Umesto Tita stiže Ivo Lola Ribar

Večernje novosti 01.09.2017
Bivši predsednik jugoslavije konačno proteran sa trga u Zagrebu. Desničari likuju, levičari se pitaju ko je sledeći. ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA POSLE dugih natezanja, pregovaranja i dogovaranja najzad je u Zagrebu doneta odluka da se promeni naziv… »

Tragedija u Vukovaru: Iz reke izvučeno telo četvorogodišnjeg deteta, u toku potraga za još jednom osobom

Večernje novosti 01.09.2017
Policija vukovarsko-sremske županije saopštila je danas da je oko podneva u Vukovaru, na obali Dunava kod tzv. stare klanice, iz reke izvučeno telo 4-godišnjeg deteta. VUKOVAR - Policija vukovarsko-sremske županije saopštila je danas da je oko… »

Bakir: pre mosta - granica

Večernje novosti 01.09.2017
Izgradnja ćuprije na Pelješcu u Hrvatskoj zavadila i političare u Bosni i Hercegovini. Bošnjaci zahtevaju da se, pre gradnje, utvrdi razgraničenje na moru sa Hrvatskom. BOSNA i Hercegovina se protivi izgradnji Pelješkog mosta, sve dok se ne reši… »

Zaev sa ambasadorkom Srbije u Skoplju

Večernje novosti 01.09.2017
Premijer Makedonije Zoran Zaev sastao se danas s ambasadorkom Srbije u Skoplje Dušankom Divjak Tomić, prenela je MIA,uz podsećanje da se ambasadorka "vratila u Makedoniju nakon konsultacija u Beogradu. Premijer Makedonije Zoran Zaev sastao se danas s… »

Čović: Arapi se sistemski i organizovano naseljavaju u BiH

Večernje novosti 01.09.2017
Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović izjavio je da vlast mora u skladu sa zakonima BiH da kontroliše organizovano naseljavanje Arapa u toj državi. Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan… »

Solana pozvao Evropu da ne izneveri Teslu

Večernje novosti 01.09.2017
Solana navodi da zemlje regiona žele da učestvuju u "evropskom projektu", ali da ujedno čine deo sveta koji je politički i kulturološki među najkomplikovanijima na planeti, prenosi. Bivši visoki predstavnik EU Havijer Solana uporedio je prilike na… »

Ugašeno 14 odeljenja u RS!

Večernje novosti 01.09.2017
U Republici Srpskoj nikada manje đaka prvaka, ali i osnovaca. Pedagoški zavod Srpske predložio izmenu nastavnog plana i programa. IAKO je tradiciionalno 1. septembar obično asocijacija na najlepši i najsrećniji dan, Republika Srpska je ovogodišnje… »

Izazvao požar da bi ga pronašli: Poljak iza rešetaka 30 dana

Večernje novosti 01.09.2017
Poljski državljanin Šidlo David Zbignjev (27) koji je u Crnu Goru došao kao turista, završio je iza rešetaka, a na teret mu se stavlja teško krivično delo protiv opšte sigurnosti. BAR – Poljski državljanin Šidlo David Zbignjev (27) koji je u… »

Katnić širi istragu u PzP?

Večernje novosti 01.09.2017
Devet meseci traje prikupljanje dokaza sdt o navodnom pranju novca u Pokretu za promene. Na listi osumnjičenih naći će se još nekoliko članova PzP. Medojević: Nema nijednog materijalnog dokaza, niti svedoka. TOKOM narednih dana Specijalno državno… »

Opelo i sveće na Zlovrhu

Večernje novosti 01.09.2017
Pomen žrtvama NATO bombardovanja 1995. godine: Podigli smo im spomen-obeležje i sve što možemo je da se poklonimo senama naših saboraca i održimo opelo - kaže Milenko Janković. ROGATICA - Na ruševinama repetitora Zlovrh (1.525 m), izgrađenog za… »