Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 01.09.2017

Počinje školska godina: Skraćeni časovi i novi predmeti

Večernje novosti 01.09.2017
Za oko 800.000 učenika osnovnih i srednjih škola počinje školska godina. Za petake obavezna informatika, zdravstveno i preduzetništvo. U ovoj školskoj godini najviše novina očekuje učenike petog razreda - obavezni časovi informatike, fizičko sa… »

Brnabić: Razumem štrajk, obrazovanje u fokusu vlade, biće razgovora sa prosvetarima

Večernje novosti 01.09.2017
Nije potrebna eksplicitna potvrda ili odobrenje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da bi se povećale plate u javnom sektoru, izjavila je danas predsednica vlade Srbije Ana Brnabić. Nije potrebna eksplicitna potvrda ili odobrenje Međunarodnog… »

Upozorenje: Večeras moguće nepogode i grad, od nedelje osetno hladnije

Večernje novosti 01.09.2017
Kasno popodne i u toku večeri mogući su pljuskovi s grmljavinom, sugradicom i gradom, upoziravaju meteorolozi RHMZ. Kasno popodne i u toku večeri mogući su pljuskovi s grmljavinom, sugradicom i gradom, upoziravaju meteorolozi RHMZ. Za sutra posle… »

Od januara voz preko Žeželja

Večernje novosti 01.09.2017
Odmiču radovi na mostu u Novom Sadu. Za pešake i bicikliste od novembra. PRVI vozovi bi preko Žeželjevog mosta u Novom Sadu trebalo da krenu u januaru sledeće godine. To su danas, prilikom obilaska radova na gradilištu, najavili Igor Mirović… »

Rebić: Vučića ne obezbeđuje policija; Od ponedeljka kazne za prekoračenje prosečne brzine

Večernje novosti 01.09.2017
Policija je apsolutno spremna za početak kažnjavanja vozača koji prekorače prosečnu brzinu na autoputu i od ponedeljka kreće sa prvom deonicom, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić. Rebić: Policija ne čuva Vučića. Direktor policije… »

Banke zaduženima vraćaju 50 miliona evra od osiguranja?

Večernje novosti 31.08.2017
Bankari nezakonito naplaćivali osiguranja kod NKOSK, odlučio Treći osnovni sud. Trošak osiguranja je prevaljivan na klijente. Otplaćuje se 90.000 stambenih zajmova. KADA bi bankari zaduženima za stambene zajmove vratili svaki cent koji su im… »

Hag: Nismo tražili Šešelja

Večernje novosti 01.09.2017
Za "Novosti" iz Haga demantuju da su za februar zakazali izricanje nove presude vođi radikala. Lider SRS: Nikakav kontakt sa Tribunalom nemam već godinu dana. ŽALBENO veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove koje razmatra žalbu u slučaju… »

Šarčević: Reforme da znanje bude primenjivo i da duže traje

Večernje novosti 01.09.2017
Đaci se danas vraćaju u školske klupe a ministar prosvete Mladen Šarčević poželeo im je srećnu i uspešnu novu školsku godinu i poručio da je cilj reforme obrazovanja da im se olakša školovanje. Đaci se danas vraćaju u školske klupe a… »

"Suvi genije": Zbog opklade seo na košnicu bez gaća (video)

Večernje novosti 01.09.2017
Ljudska glupost je neograničena, u šta nas je ponovo uverio jedan Novozelanđanin, koji je za 500 funti prihvatio da sedne na košnicu bez donjeg veša. Ljudska glupost je neograničena, u šta nas je ponovo uverio jedan Novozelanđanin, koji je za 500… »

Ministar traži smenu 28 direktora škola

Večernje novosti 01.09.2017
Ministarstvo prosvete otkrilo propuste na maloj maturi. Školski odbori treba da kazne krivce. Analiza realizacije male mature započeta je zbog nerealno dobrih rezultata u pojedinim školama. DIREKTORI 28 osnovnih škola biće smenjeni zbog propusta na… »