Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 01.09.2017

Herojska generacija u filmu "Zaspanka za vojnike"

Večernje novosti 01.09.2017
Predrag Gaga Antonijević danas najavio početak snimanja "Zaspanke za vojnike". Radoš Bajić: Ovakav patriotski film zaslužuje veću pomoć države. U JUGOSLOVENSKOJ kinoteci u Uzun Mirkovoj, u prisustvu brojnih predstavnika medija, reditelj Predrag… »

Linčove "Male priče" posebno za Beograđane

Večernje novosti 01.09.2017
Otvaranje izložbe slavnog reditelja u Kulturnom centru Beograda. SA 56 crno-belih fotografija čiji je autor Dejvid Linč, a koje će večeras od 20 časova premijerno biti predstavljene na izložbi "Male priče" u Kulturnom centru, iz Pariza je u… »

Magija poezije

Večernje novosti 01.09.2017
Američki pesnik i esejista srpskog porekla Čarls Simić susreo se sa nekoliko stotina svojih čitalaca i poštovalaca koji su u četvrtak uveče ispunili salu "Amerikana" u Domu omladine. AMERIČKI pesnik i esejista srpskog porekla Čarls Simić susreo… »

Naš Etnografski i muzej iz Belorusije čuvari baštine

Večernje novosti 01.09.2017
Etnografski muzej u Beogradu i Nacionalni istorijski muzej Republike Belorusije potpisaće danas u Beogradu Sporazum o saradnji. ETNOGRAFSKI muzej u Beogradu i Nacionalni istorijski muzej Republike Belorusije potpisaće danas u Beogradu Sporazum o… »

Beogradska filharmonija snima muziku za film Rejfa Fajnsa o Nurejevu(foto)

Večernje novosti 31.08.2017
Beogradska filharmonija snima muziku za film slavnog britanskog glumca i reditelja Rejfa Fajnsa o Rudolfu Nurejevu, a Fajns je prisustvovao prvom danu snimanja što je izazvalo oduševljenje u orkestru. BEOGRAD - Beogradska filharmonija snima muziku za… »

Najvrednija dela u Majinom kabinetu

Večernje novosti 31.08.2017
U holu Doma Narodne skupštine izložene vredne slike iz zbirke parlamenta koja ima 168 umetničkih radova. MEĐU 20 slika koje krase zidove skupštinskih kabineta, a koje su sada izložene u holu Doma Narodne skupštine, našao se i "Predeo sa maslinama"… »