Regioni arhiva vesti 01.09.2017

Prosvetari: Nema para, nema ni nastave!

OK radio 01.09.2017
Neuređen opšti sistem obrazovanja i loša finansijska situacija , kao i iznenadni tehnološki viškovi, razlozi su za jednodnevni štrajk, u koji je na početku nove školske godine stupila Unija prosvetnih sindikata Srbije, koja je tim povodom u Vranju… »

I u Pirotu deca migranti u školama

OK radio 01.09.2017
U četiri pirotske osnovne skole u novu školsku godinu krenulo je i 31 dete iz migrantskih porodica, uzrasta od 7 do 14 godina. U Osnovnoj skoli “Dusan Radovic “ nastavu će pohadjati desetoro, u “Vuku Karadžići“ -osmoro, u školi “8… »

Kako izgleda svakodnevnica žitelja Tare "Spavam u šupi da bih noću iz dvorišta isterivao medvede"

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Tara - Medvedi u statusu zaštićene vrste počeli su poslednjih nedelja da se iz Nacionalnog parka Tare spuštaju u sela, gde se ne libe ni da uđu u dvorišta, pa tako žitelji trpe velike štete, ali i strahuju za svoju bezbednost. Na Tari obitava oko… »

Šta je Aleksandar Vučić rekao na otvaranju Roštiljijade u Leskovcu?

Jug press 01.09.2017
LESKOVAC Šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tačno rekao na otvaranju Roštiljade u Leskovcu na JUGpress TV Podelite Štampaj Facebook Twitter Google Email Skype I ovo Vam može biti interesantno… »

Jovanović: Tim za Pirot daje novi impuls razvoju Pirota

Pirotske vesti 01.09.2017
Zajedno sa Koalicijom za Pirot i graodnačelnikom Vladanom Vasićem radimo na izradi “Tima za Pirot”, koji treba da da novi impuls razvoju Pirota, kazao je poverenik SNS-a u Pirotu Milan Jovanović. On je kazao da su prvi efekti ove odlične saradnje… »

Pazite se: U Kragujevcu na snazi narandžasti meteoalarm

iKragujevac 01.09.2017
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da nas danas posle podne, uveče i tokom noći očekuju vremenske nepogode koje se očekuju i sutra, a u većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteolaram koji označava opasno vreme. Danas i… »

Gojković i Šarčević: Deca u Srbiji da imaju jednake uslove

N1 Info 01.09.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević naglasili su da je važno da sva deca u Srbiji imaju jednake uslove školovanja i obrazovanja. Oni su povodom početka nove školske godine… »

U “Artemu” 341 učenik, “ispod crte” 178

InfoKG 01.09.2017
U Dom učenika srednjih škola “Artem” uselio se 341 đak, a “ispod crte” je ostalo 178 učenika. To je prilikom useljenja đaka izjavila direktorka Doma, Ljubica Bašić. Očekuje da će uskoro biti otvoren novi blok, kapaciteta 136 ležaja… »

Na “Želovom“ otvoren renovirani teren “Dragan Kićanović“

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak - Proslavljeni košarkaški as Dragan Kićanović otvorio je sinoć renovirani košarkaški teren na “Želovom“ koji će ubuduće nositi njegovo ime. Igralište je renoviraano u okviru kampanje kompanije “Mozzart“ pod nazivom “Sto terena… »

Novine i povoljnosti: Nove cene JKP "Parking servis Kragujevac"

iKragujevac 01.09.2017
Sagledavajući potrebe svojih korisnika JKP “Parking servis Kragujevac“ uvodi od danas niz novina i povoljnosti. Smanjena je cena “posebne dnevne karte“ koja je dobila naziv “opšta“ sa 1 090,00 na 990,00 dinara i može se platiti slanjem… »