Regioni arhiva vesti 01.09.2017

Novi protesti stari zahtevi

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak – Danas u Srbije je 607 škola stupilo u štrajku, nastava se odvija u trajanju od 30 minuta,u 149 škola zvoni na 45 minuta, dok kolege izlaze na 30 minuta, rekla je potparol Sindikata obrazovanja Čačaka Vesna Jerotijević na dašnjem… »

Prvaci i deca migranata

Jugmedia 01.09.2017
U četiri pirotske osnovne skole u novu školsku godinu krenulo je i 31. dete iz migrantskih porodica, uzrasta od 7 do 14 godina. U Osnovnoj skoli “Dusan Radovic “ nastavu će pohadjati desetoro, u “Vuku Karadžići“ -osmoro, u školi “8… »

Kako izgleda svakodnevnica žitelja Tare "Spavam u šupi da bih noću iz dvorišta isterivao medvede"

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Tara - Medvedi u statusu zaštićene vrste počeli su poslednjih nedelja da se iz Nacionalnog parka Tare spuštaju u sela, gde se ne libe ni da uđu u dvorišta, pa tako žitelji trpe velike štete, ali i strahuju za svoju bezbednost. Na Tari obitava oko… »

Šta je Aleksandar Vučić rekao na otvaranju Roštiljijade u Leskovcu?

Jug press 01.09.2017
LESKOVAC Šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tačno rekao na otvaranju Roštiljade u Leskovcu na JUGpress TV Podelite Štampaj Facebook Twitter Google Email Skype I ovo Vam može biti interesantno… »

Jovanović: Tim za Pirot daje novi impuls razvoju Pirota

Pirotske vesti 01.09.2017
Zajedno sa Koalicijom za Pirot i graodnačelnikom Vladanom Vasićem radimo na izradi “Tima za Pirot”, koji treba da da novi impuls razvoju Pirota, kazao je poverenik SNS-a u Pirotu Milan Jovanović. On je kazao da su prvi efekti ove odlične saradnje… »

Pazite se: U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da nas danas posle podne, uveče i tokom noći očekuju vremenske nepogode koje se očekuju i sutra, a u većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteolaram koji označava opasno vreme. - Danas i… »

Šarčević: Kad čuju koliko će smena biti, štrajkovaće još više

Glas Zapadne Srbije 01.09.2017
Čačak, Donja Trepča - Ministar prosvete Mladen Šarčević, izjavio je da će tokom dana biti objavljeno koliko Školskih odbora će zamoliti da smene direktore škola zbog male mature. Na pitanje novinara, kako komentariše protest zbog smene… »

“Artem” primio nove učenike. Ispod crte 178 đaka

Ritam grada Kg 01.09.2017
Domovima za smeštaj srednjoškolaca u Srbiji nedostaje od 20 do 40 odsto u odnosu na postojeće kapacitete jer je sve veće interesovanje đaka za mesto u domu, izjavio je u Kragujevcu pomoćnik ministra prosvete za učenički i studentski standard… »

U Čačku otvoreno renovirano košarkaško igralište

RTS 01.09.2017
U okviru akcije "Sto terena za jednu igru" u Čačku je otvoreno renovirano košarkaško igralište. Teren "Železničara", sa kog su ponikli mnogi čačanski košarkaši, sada nosi ime legendarnog Dragana Kićanovića. U humanitarnoj akciji, mladi… »

“Parking servis” uvodi novine

Ritam grada Kg 01.09.2017
JKP “Parking servis” uvodi novine na javnim parkilaštima u Kragujevcu. Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom medijima, promene se odnose na način plaćanja dnevnih karata, ali i povlastice za određene grupe korisnika. Evo i o kakvim se… »