Vojvodina arhiva vesti 01.09.2017

Novi Sad i podgrađe u ritmu "uličnih svirača"

RTV 01.09.2017
NOVI SAD - Festival uličnih svirača "Gradić fest" počeo je večeras u Novom Sadu, svečanom povorkom od Trga slobode do podgrađa Petrovaradinske tvrđave, koju je predvodio "Flaach Bras Band" iz Švajcarske, orkestar od 30 limenih duvača. Vizuelni… »

PETROVARADIN: Trodnevna obustava saobraćaja u Podgrađu zbog Gradić festa

Moj Novi Sad 01.09.2017
Posetiocima festivala obezbeđena i besplatna autobuska linija. Saobraćaj u podgrađu Petrovaradinske tvrđave će tokom sva tri dana trajanja "Gradić festa" – od 1. do 3. septembra – biti obustavljen u vremenu od 17 do 3 časa, što važi za ulice… »

Radovi na Beogradskoj kapiji menjaju trase više autobuskih linija (MAPA)

Moj Novi Sad 01.09.2017
JGSP "Novi Sad" obavestilo je u petak putnike da će od 4. septembra do 4. oktobra u Petrovaradinu doći do privremene izmene trasa linija 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 64, 69. Zbog izmene režima saobraćaja u Beogradskoj ulici za vreme izgradnje… »

Zabrana saobraćaja na raskrsnici ulica Ilije Birčanina i Janka Veselinovića

Moj Novi Sad 01.09.2017
JKP "Novosadska toplana" javlja da od danas, 1. septembra, nastavlja sa radovima na rekonstrukciji vrelovoda u bloku ulica Janka Veselinovića, Ilije Birčanina i Kornelija Stankovića. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i… »

Diplome polaznicima Kampa za mlade u Adi

Dnevnik 01.09.2017
ADA: Državni sekretar Biljana Popović Ivković i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić uručili su danas diplome polaznicima Kampa za mlade u Adi koje je organizovalo Udruženje građana "Duga". Mimo teorijskih… »

MIROVIĆ: Vozovi preko Žeželjevog mosta od januara 2018. godine

Moj Novi Sad 01.09.2017
Uprkos kašnjenju, postoje napori da se nadoknadi propušteno. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišli su radove na izgradnji… »

Održan seminar na temu obnove, održavanja i promocija tvrđava

Moj Novi Sad 01.09.2017
Seminar ''Obnova, održavanje i promocija tvrđava-nacionalni zadaci razvoja u evropskim okvirima'' koji organizuje Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada održan je u Oficirskom paviljonu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Seminar je organizovan… »

Uskoro punjenje vrelovoda

Dnevnik 01.09.2017
Zbog punjenja vrelovoda i kućnih instalacija pred grejnu sezonu, iz „Novosadske toplane“ podsećaju potrošače da najkasnije do 4. sepetmebra mogu prijaviti radove na kućnim instalacijama. Radovi se prijavljuju na broj 4881-233. Završetak radova… »

Predstavljen projekat: Barijere pri školskim ulazima

Dnevnik 01.09.2017
Pilot projekat postavljanja tehničkih barijera za ulazak u školska dvorišta uz elektronsku identifikaciju predstavljen je juče u OŠ “Žarko Zrenjanin”. To je prva škola na teritoriji Novog Sada u kojoj je postavljena takva barijera, kao mera… »

FOTO: Maja Marčić je nova Miss Vojvodine

Moj Novi Sad 01.09.2017
Studentkinja iz Novog Sada pobednica je ovogodišnjeg takmičenja za najlepšu Vojvođanku. Takmičenje za Miss Vojvodine održano je u četvrtak uveče u bašti kluba "Gardino“ u organizaciji Modnog studija "Baron", a pod licencom kompanije "Miss Yu"… »