Društvo arhiva vesti 03.09.2017

Upozorenje RHMZ: Obilnije kiše u Banatu i na istoku zemlje

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje na veću količinu padavina koje se danas očekuju na području Banata i istočne Srbije. Kako se navodi, očekuje se da između 20 i 30 milimetara kiše danas padne ponegde u… »

Pojačan saobraćaj na putevima širom Srbije

Radio 021 03.09.2017
Saobraćaj u Srbiji je večeras pojačanog intenziteta na prilaznim putevima većih gradova, što je i karakteristično za kraj vikenda, ali se za sada odvija bez zastoja, međutim sa usporenom vožnjom na prilaznim putevima većih gradova. Kako je… »

B92 postaje O2 televizija

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Televizija B92 ulazi u novu sezonu pod novim imenom i sa novim programskim konceptom - od 11. septembra zvaće se O2.TV i imaće novi vizuelni identitet, koji će biti modernizovan i prilagođen najnovijim svetskim standardima. Kako su naveli u… »

Dačić u ponedeljak i utorak na Bledskom strateškom forumu

RTS 03.09.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra i u utorak na 12. bledskom strateškom forumu, koji se ove godine održava pod nazivom "Nova stvarnost". Ministar Dačić će biti učesnik panela… »

Nevreme u Jagodini: Padao grad veličine lešnika

Blic 03.09.2017
Jagodinu i deo Pomoravskog okruga danas oko 16 sati po podne zahvatilo je nevreme, sa jakim pljuskom i gradom veličine lešnika, koje je kratko trajalo. Pre grada i pljuska, koji je nošen vetrom, intervenisali su strelci sa protivgradnih stanica, koji… »

Stefanović sa decom stradalih pripadnika MUP-a

B92 03.09.2017
Beograd -- Ministar policije Nebojša Stefanović uručio je u Beogradu deci stradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova rančeve i školski pribor. Ministarstvo unutrašnjih poslova i ove godine obezbedilo je i knjige za 64 osnovaca i… »

"Današnji đaci imaju višak znanja, a manjak vaspitanja"

Radio 021 03.09.2017
Aleksandra Kraljević i Svilana Selaković, učiteljice u OŠ "Vlada Aksentijević" u Beogradu, govorile su za "Novosti" o svom pozivu i učenicima. Sandra, kako svi zovu Aleksandru, iza sebe ima 33 godine radnog staža i osam generacija osnovaca. Sa… »

Veća prava za majke sa sela koje rade u poljoprivredi

Politika 03.09.2017
Novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom trebalo bi da izjednači prava majki koje žive na selu i rade u poljoprivredi, a koje do sada nisu imale nadoknadu za vreme porodiljskog bolovanja i druga prava koja imaju zaposlene majke u Srbiji… »

I prespora vožnja ugrožava saobraćaj

Radio 021 03.09.2017
"Besni" automobili sa bahatim vlasnicima, koji "legnu na gas" prva su asocijacija na opasnu vožnju, ali manje je poznato da živote ugrožavaju i oni koji su prespori na putu. "Jedina bezbedna vožnja u saobraćajnom toku je kada svi voze istom brzinom"… »

Vremeplov: Bitka na Deligradu

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Na današnji dan 1806. godine Srbi su na Deligradu, na ulazu u Đuniski tesnac između Ražnja i Aleksinca, pod komandom vođe Prvog srpskog ustanka Karađorđa, odbili napad brojčano nadmoćnih turskih snaga i odbacili ih ka Nišu. Istog dana… »