Ekonomija arhiva vesti 03.09.2017

Stranci drže 80 odsto izvora vode u Srbiji

Danas 03.09.2017
Procenjuje se da trećina izvorišta vode u Srbiji koristi za plasman na tržište, a gotovo 80 odsto flaširane vode iz srpskih izvora proizvode fabrike koje su u rukama stranih kompanija, pišu današnje Večernje novosti. List navodi da je u Srbiji… »

Stojanović: Nema razloga za protestnu vožnju prevoznika

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Primedbe Udruženja prevoznika tereta "Međunarodni transport" ne stoje i ne postoji nijedan razlog za njihov protest, kaže pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović. Naime, to Udruženje najavilo je za četvrtak protestnu… »

Šou program: Amerikanci oduševljeni ovim obaveznim delovima hrvatske vojne opreme!

Pravda 03.09.2017
Vojna industrija postaje sve važniji izvozni sektor u Hrvatskoj, posebno zbog podatka da postoje kompanije koje skoro svu svoju proizvodnju izvoze. Nije nebitno spomenuti da može da se očekuje samo napredak, pogotovo jer Hrvatska uskoro ide u nabavku… »

Svetske berze: Indeksi porasli, Harvey i Severna Koreja u drugom planu

Gde investirati 03.09.2017
Na svetskim berzama prošle nedelje su cene akcija porasle jer su nakon povoljnih ekonomskih pokazatelja štete od uragana Harvey i napetosti u vezi Severne Koreje pale u drugi plan. Na Wall Streetu je prošle nedelje Dow Jones ojačao 0,8 odsto, na… »

Predsednik Efektive otkriva i: direktor Nacionalne korporacije za osiguranje kredita tužio svoju banku zbog osiguranja

Blic 03.09.2017
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva podneće sledeće nedelje inicijativu Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) za raskid svih polisa osiguranja onih banaka koje su samovoljno dizale kamate na kredite. U zavisnosti od… »

Poljski GTC kupio Beogradski poslovni centar

SEEbiz 03.09.2017
BEOGRAD - Poljska firma "Global Trade Center" (GTC) postala je vlasnik kompleksa Beogradskog poslovnog centra, piše portal eKapija. Pozivajući se na sajt SeeNews, portal piše da Beogradski poslovni centar poseduje 17.900 kvadratnih metara bruto… »

Kome odgovara što je dinar sve jači

Radio 021 03.09.2017
Jak dinar ne odgovara svima. Dok se zaduženi nadaju da se evro neće vratiti na nivo od 120 dinara, što bi im poskupelo kreditne rate, privrednici, i to oni koji svoju robu izvoze iz Srbije, žale se. Njima ne odgovara jačanje, već slabljenje domaće… »

Kazahstan - šansa za odbrambenu industriju Srbije

RTV 03.09.2017
ASTANA - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u prvoj zvaničnoj poseti Republici Kazahstan. Posetu je počeo obilaskom međunarodne izložbe „Ekspo 2017". Međunarodna specijalizovana izložba „Astana Ekspo-2017" ove godine se organizuje pod motom… »

IDEA Dorćol matine održan u subotu na kultnoj raskrsnici 'četiri puta'

Nova ekonomija 03.09.2017
Na kultnoj dorćolskoj raskrsnici "četiri puta", na uglu ulica kralja Petra i cara Dušana, održan je nezaboravni IDEA Dorćol matine. Uz sviračko umeće sastava Zemlja gruva, DJ izvođača Gramophonedzie, uživanje u šećernoj vuni, bozi i svilenim… »

Trivan: Nedopustivo da stranci kontrolišu izvorišta

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Nedopustiva je bilo koja forma prepuštanja kontrole i upravljanja izvorištima pijaće vode strancima, bilo da je reč o prodaji ili davanju koncesija, izjavio je za današnje "Večernje novosti" ministar za zaštitu životne sredine Goran… »