Ekonomija arhiva vesti 03.09.2017

Stranci zarađuju na srpskoj vodi

Večernje novosti 03.09.2017
Domaća izvorišta eksploatišu kompanije iz sveta. Trivan: Nedopustivo im je prepustiti upravljanje. Čak 80 odsto tečnosti iz naših izvora proizvode drugi. NAJCRNjE prognoze predviđaju ratove za pijaću vodu, i to u skoroj budućnosti. A Srbija je… »

Stojanović: Nema razloga za protestnu vožnju prevoznika

RTS 03.09.2017
Pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović kaže da primedbe Udruženja prevoznika tereta "Međunarodni transport" ne stoje i da ne postoji nijedan razlog za njihov protest. To udruženje najavilo je za četvrtak protestnu vožnju od… »

Šou program: Amerikanci oduševljeni ovim obaveznim delovima hrvatske vojne opreme!

Pravda 03.09.2017
Vojna industrija postaje sve važniji izvozni sektor u Hrvatskoj, posebno zbog podatka da postoje kompanije koje skoro svu svoju proizvodnju izvoze. Nije nebitno spomenuti da može da se očekuje samo napredak, pogotovo jer Hrvatska uskoro ide u nabavku… »

Svetske berze: Indeksi porasli, Harvey i Severna Koreja u drugom planu

Gde investirati 03.09.2017
Na svetskim berzama prošle nedelje su cene akcija porasle jer su nakon povoljnih ekonomskih pokazatelja štete od uragana Harvey i napetosti u vezi Severne Koreje pale u drugi plan. Na Wall Streetu je prošle nedelje Dow Jones ojačao 0,8 odsto, na… »

Efektiva: Banke stvorile sliku da se stambenim kreditom potpisuje pakt sa đavolom

Radio 021 03.09.2017
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva podneće sledeće nedelje inicijativu Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) za raskid svih polisa osiguranja onih banaka koje su samovoljno dizale kamate na kredite. U zavisnosti od… »

Poljski GTC kupio Beogradski poslovni centar

Gde investirati 03.09.2017
Poljska firma “Global Trade Center” (GTC) postala je vlasnik kompleksa Beogradskog poslovnog centra. Pozivajući se na sajt SeeNews, portal eKapija piše da Beogradski poslovni centar poseduje 17.900 kvadratnih metara bruto površine za iznajmljivanje… »

Kome koristi što je dinar sve jači

Večernje novosti 03.09.2017
Dinar od aprila ove godine konstantno dobija na vrednosti prema evru, ali to ne odgovara svima. Od novembra 2014. godine naša valuta nije bila ovako snažna prema evru. JAK dinar ne odgovara svima. Dok se zaduženi nadaju da se evro neće vratiti na nivo… »

Astana: 400.000 posetilaca paviljona Srbije na Ekspo 2017.

Dnevnik 03.09.2017
ASTANA: Delegacije 50 zemalja okupile su se na Paviljonu Republike Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo Astana 2017, kojima se Srbija predstavila kao zemlja okrenuta inovacijama i tehnološkom razvoju, sa velikim potencijalom za ulaganje u obnovljive izvore… »

"IDEA: Dorćol matine" oduševila Beograđane

Blic 03.09.2017
Na kultnoj dorćolskoj raskrsnici "četiri puta", na uglu ulica Kralja Petra i Cara Dušana, u subotu 2. septembra, održan je nezaboravni "IDEA Dorćol matine". Uz sviračko umeće sastava "Zemlja gruva", DJ izvođača "Gramophonedzie", uživanje u… »

Trivan: Nedopustivo da stranci kontrolišu izvorišta

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Nedopustiva je bilo koja forma prepuštanja kontrole i upravljanja izvorištima pijaće vode strancima, bilo da je reč o prodaji ili davanju koncesija, izjavio je za današnje „Večernje novosti“ ministar za zaštitu životne sredine Goran… »