Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 03.09.2017

Odbojkaši Rusije osvojili evropsko zlato, Srbiji bronza

Al Jazeera 03.09.2017
Rusija je u finalu Evropskog prvenstva savladala Njemačku, a srpski odbojkaši su za utjehu došli do 11. kontinentalne medalje. Odbojkaška reprezentacija Rusije osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Europe u Poljskoj, nakon što je večeras u… »

Trump: Vidjet ćemo hoćemo li napasti S. Koreju

Al Jazeera 03.09.2017
Vlasti Sjeverne Koreje potvrdile su testiranje hidrogenske bombe koju mogu postaviti na balističku raketu. Američki predsjednik Donald Trump je, odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li napasti Sjevernu Koreju zbog učestalih nuklearnih proba, samo… »

Rusija: SAD bi da mu prodamo misije, nije to jednosoban stan

Al Jazeera 03.09.2017
SAD je u subotu preuzeo kontrolu nad tri diplomatska objekta Rusije na američkom tlu. Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je za televiziju Rossiya 1 da su SAD informirale Rusiju, koristeći kanale State… »

Frankfurt: Počela deaktivacija bombe iz Drugog svjetskog rata

Al Jazeera 03.09.2017
Stručnjaci su kasnili sa početkom rada na deaktivaciji, jer su neki građani odbijali da napuste područje evakuacije. Njemački stručnjaci za eksplozive počeli su sa deaktivacijom velike bombe iz Drugog svjetskog rata u Frankfurtu, gde je više… »

Francuska: U udaru munje 15 povrijeđenih

Al Jazeera 03.09.2017
Među povrijeđenima su i djeca koja su za vrijeme oluje bila u šatoru. Gotovo 15 ljudi je povrijeđeno, dvoje od njih teško, u udaru munje na muzičkom festivalu na sjeveroistoku Francuske, rekli su u nedelju dužnosnici a prenose britanski mediji… »

Sjeverna Koreja tvrdi da ima hidrogensku bombu

Al Jazeera 03.09.2017
Snaga hidrogenske bombe mogla bi biti više stotina kilotona i može se detonirati na visokim nadmorskim visinama. Sjeverna Koreja priopćila je u subotu da je razvila još naprednije nuklearno naoružanje koje ima "veliku moć razaranja" - hidogensku… »

Hapšenja u Izraelu zbog korupcije u kupovini podmornica

Al Jazeera 03.09.2017
Uhapšen je i bivši visoki zvaničnik u kancelariji premijera Benjamina Netanyahua, kao i nekoliko mornaričkih oficira. Izraelska policija potvrdila je hapšenje šest osoba kako bi ih ispitala u vezi s korupcijom prilikom sklapanja sporazuma o kupnji… »

Evakuacije zbog 'najvećeg požara u historiji' Los Angelesa

Al Jazeera 03.09.2017
Požar La Tuna naveo zvaničnike da evakuiraju više od 700 domova. Više stotina ljuidi je evakuirano, a glavni autoput je zatvoren, nakon što se šumski požar u sjevernom predgrađu Los Angeles brzo pretvorio u, kako je rekao gradonačelnik Eric… »

Italijanska policija kontrolira sva kombi vozila

Al Jazeera 03.09.2017
Policija je u velikoj antiterorističkoj akciji kontrolirala 27.043 kombija i tom prilikom provjerila 32.600 osoba. Posljednja tri dana kolovoza u Italiji je zaustavljeno i kontrolirano više od 27.000 kombi vozila u velikoj antiterorističkoj operaciji… »

Ri Chun-hee, vjesnica nuklearnih proba Sjeverne Koreje

Al Jazeera 03.09.2017
Ri Chun-hee uživa posebno povjerenje nacionalnog lidera Kim Jong-una i zadužena je za prezentiranje najvažnijih vijesti. [KCNA via Storyful] Spikerica državne televizije Sjeverne Koreje, koja je zvijezda u svojoj zemlji, Ri Chun-hee ponovno je na sebi… »