Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 03.09.2017

Novo upozorenje: RHMZ-a: Banat i istok Srbije da se pripreme za obilne kiše

Blic 03.09.2017
Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje na veću količinu padavina koje se danas očekuju na području Banata i istočne Srbije. Kako se navodi, očekuje se da izmedju 20 i 30 milimetara kiše danas padne ponegde u Banatu i… »

Haos na granici: Na Batrovcima kolona od skoro pet kilometara

Blic 03.09.2017
Poslednji talas turista i gastarbajtera na povratku u zapadne zemlje, napravio je veliku gužvu na graničnom prelazu Batrovci, na izlasku iz Srbije, gde je večeras oko 20.30 sati formirana kolona od skoro pet kilometara. Saobraćaj na ulasku u našu… »

TV B92: postaje o2 televizija od 11. septembra

Blic 03.09.2017
Televizija B92 ulazi u novu sezonu pod novim imenom i s novim programskim konceptom. Od 11. septembra zvaće se O2.TV i presvući će se u potpuno novo ruho. Kako je zvanično saopštila ta televizija, vizuelni identitet će biti promenjen, odnosno… »

Dačić sutra i prekosutra na Bledskom strateškom forumu

Blic 03.09.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra i u utorak na 12. bledskom strateškom forumu, koji se ove godine održava pod nazivom "Nova stvarnost". Ministar Dačić će biti učesnik panela… »

Nevreme u Jagodini: Padao grad veličine lešnika

Blic 03.09.2017
Jagodinu i deo Pomoravskog okruga danas oko 16 sati po podne zahvatilo je nevreme, sa jakim pljuskom i gradom veličine lešnika, koje je kratko trajalo. Pre grada i pljuska, koji je nošen vetrom, intervenisali su strelci sa protivgradnih stanica, koji… »

Ministar Stefanović sa decom poginulih radnika MUP: Rančevi i školski pribor za decu heroja srpske policije

Blic 03.09.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas u Beogradu deci stradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova rančeve i školski pribor. Kako navode u MUP, ovo ministarstvo i ove godine… »

I "krntije" opasne: Živote na putu ugrožava i spora vožnja

Blic 03.09.2017
"Besni" automobili sa bahatim vlasnicima, koji "legnu na gas" prva su asocijacija na opasnu vožnju, ali manje je poznato da živote ugrožavaju i oni koji su prespori na putu. - Jedina bezbedna vožnja u saobraćajnom toku je kada svi voze istom brzinom… »

Vukosavljević: Hrvatska od Srbije potražuje kulturna dobra spasena iz srpskih pravoslavnih crkava

Blic 03.09.2017
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je, povodom kulturnih dobara koje potražuje Hrvatska, da ukoliko na terenu postoje uslovi za njihov povraćaj i to zajednički potvrdi međudržavna mešovita srpsko-hrvatska komisija… »

Đani, Nole, a SAD Kim: Srpski frizer skrenuo pažnju američke javnosti zbog neobičnog portreta (video)

Blic 02.09.2017
U odeljku "čudne vesti", njujorški "Hafington post" objavio je vest o srpskom frizeru Mariju Hvali iz Novog Sada, poznatom po portretima koje pravi u kosi svojih mušterija, tačnije o njegovom poslednjem poduhvatu - portretu severnokorejskog lidera Kim… »

Podeljena Evropa: Ako želi da opastane, EU mora da pomiri ove dve strane

Blic 03.09.2017
Zapadna i Istočna Evropa se sve više udaljavaju. Kako bi se sprečio raskol u Evropskoj uniji, potrebno je da "zapadni" Evropljani ozbiljno shvate strahove "istočnih" Evropljana, smatra Ivan Krastev. Za Evropljane je Evropska unija bila jedan prirodni… »