Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 03.09.2017

Hidrogenska bomba koju je Pjongjang testirao je pet puta jača od one bačene na Nagasaki i može da pogodi SAD

Blic 03.09.2017
Hidrogenska bomba koju je danas testirala Severna Koreja pet puta je snažnija od one bačene na Nagasaki 9. avgusta 1945. godine kada je poginulo 74.000 ljudi, piše danas BBC. Severna Koreja potvrdila je, nakon registrovanja dva jaka zemljotresa, da je… »

"Amerika širi laži, biće odmazde": Zaharova: Stejt department kaže da je tražio eksploziv u ruskom konzulatu

Blic 03.09.2017
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas za televiziju "Rosija 1" da su američke obaveštajne agencije, prilikom pretresa u ruskim diplomatskim predstavništvima u SAD - tražile eksploziv, prenosi TASS. Takođe… »

Frankfurt: Deaktivirana velika bomba zz Drugog svetskog rata

Blic 03.09.2017
Nemački stručnjaci za eksploziv danas su deaktivirali veliku bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata u Frankfurtu, gde je iz predostrožnosti više desetina hiljada ljudi evakuisano iz domova. Bomba je otkrivena prošle nedelje na gradilištu, a domove… »

Neverovatan odgovor novinaru: Tramp: Da li bih napao Severnu Koreju? Videćemo...

Blic 03.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp danas je, na novinarsko pitanje da li bi napao Severnu Koreju, dao kratak odgovor: "Videćemo", a to je rekao nakon što je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u… »

Skandal u Francuskoj e ne jenjava: Premijer pozvao poslanika Geraba da snosi posledice za napad

Blic 03.09.2017
Francuski premijer Eduar Filip izjavio je danas da svaki fizički napad mora najoštrije da se osudi, nakon što je poslanik iz stranke francuskog predsednika Emanuela Makrona, Mdžid El Gerab, optužen je za izazivanje nasilnog sukoba u Parizu u kojem je… »

Najmanje 15 osoba povređeno u udaru groma u Francuskoj

Blic 03.09.2017
Najmanje 15 osoba je povređeno od kojih je dvoje u teškom stanju, u udaru groma na muzičkom festivalu na severoistoku Francuske, rekli su zvaničnici. Gromovi su udarili u nekoliko mesta na festivalu u gradu Azraj, navedeno je u saopštenju regionalnog… »

"Samo smo se šalili": Odložen let zbog pijanih muškaraca koji su vikali "Alahu akbar"

Blic 03.09.2017
Let irske niskotarifne avio-kompanije Rajaner od Brisela do Madrida odložen je za više od dva sata, jer je policija tragala za eksplozivima pošto se grupa Belgijanaca "šalila" da su islamski ekstremisti sa bombama. Putnici su evakuisani dok je… »

SAD: Severna Koreja je testirala naprednu nuklearnu napravu

Blic 03.09.2017
Sjedinjene Američke Države nemaju razloga da sumnjaju je Severna Koreja testirala "naprednu nuklearnu napravu", izjavio je danas neimenovani američki obaveštajni zvaničnik. "Nemamo ništa što bi nas navelo da sumnjamo da je ovo bio test napredne… »

Uhapšeni silovatelji: Priveden i četvrti osumnjičeni za napad na Poljakinju u Riminiju

Blic 03.09.2017
Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila četvrtog osumnjičenog za grupno silovanje na plaži u Riminiju i precizirala da se radi o izbeglici iz Konga. Krajem avgusta na plaži u Riminiju osumnjičena četvorka silovala je jednu… »

Poslednja šansa: Večerašnji TV duel favorita na nemačkim izborima pokazaće ko je pobednik

Blic 03.09.2017
Uoči TV-duela Angele Merkel i Martina Šulca, birači u Nemačkoj kancelarku vide kao favoritkinju. Ono što je još zanimljivije je pogled na najmanje stranke i opcije za koaliciju. Izborna kampanja u Nemačkoj ulazi u vruću fazu, a danas se održava… »