Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 03.09.2017

UNHCR: Oko 60.000 ljudi pobeglo u Bangladeš zbog sukoba u Mjanmaru

Blic 02.09.2017
Oko 60.000 ljudi, uglavnom pripadnika muslimanske manjine Rohindža, napustilo je Mjanmar i pobeglo u Bangladeš u poslednjih osam dana, zbog sukoba na severozapadu Mjanmara, saopštio je danas Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR). - Procenjeno je… »

Čavušoglu osudio reakciju Nemačke na hapšenje u Turskoj: Šta vas briga ako uhapsimo pučistu?

Blic 02.09.2017
Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu osudio je danas reakciju Nemačke na hapšenje dva nemačka državljanina osumnjičena za veze s neuspelim vojnim udarom prošle godine u Turskoj, preneli su tamošnji mediji. "Nemačka je nezadovoljna kad… »

Preminulo 35 egipatskih hodočasnika

Blic 02.09.2017
Egipatsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je tokom prvog dana praznika Eidul Ada tokom hodočašća u Meki u Saudijskoj Arabiji od stresa i starosti preminulo 35 egipatskih hodočasnika. Egipatski zvaničnik Ahmed el Ansari istakao je da su… »

Hezbolah poziva međunarodnu zajednicu da interveniše

Blic 02.09.2017
Libanski pokret Hezbolah saopštio je danas da su oni i sirijska vojska ispunili svoje obaveze tako što su omogući bezbedan prolaz konvoju sa borcima iz Islamske države i njihovim porodicama sa teritorije pod kontrolom vladinih snaga. U saopštenju se… »

U Madridu ukinuto upozorenje posle požara u industrijskoj zoni

Blic 02.09.2017
Gradske vlasti Madrida ukinule su večeras upozorenje građanima u blizini industrijske zone kojima je zbog požara bilo rečeno da ne izlaze napolje, jer je prošao oblak dima sa eventualnim toksičkim materijama. Gradska služba za vanredne situacija… »

Rusija uputila protestnu notu SAD zbog konzulata u San Francisku

Blic 02.09.2017
Ruske vlasti pozvale su danas na razgovor zamenika američkog ambasadora u Moskvi na razgovor, optužujući SAD da žele da pretresu prostorije ruske konzularne misije u Vašingtonu. "Pozvali smo na razgovor zamenika američkog ambsadora u Moskvi Entonija… »

Stigao u Hjuston: Tramp se sastaje sa žrtvama uragana

Blic 02.09.2017
Predsednik SAD Donald Tramp je stigao u Hjuston, gde bi trebalo da se sastane sa stanovnicima tog grada u Teksasu, koji su pogodile ogromne poplave uzrokovane uraganom Harvijem. Trampa prati njegova supruga Melanija na toj jednodnevnoj turneji, tokom koje… »

Crnogorac podvodio maloletne Rome u Bariju

Blic 02.09.2017
Policija u Italiji uhapsila je prošle nedelje državljanina Crne Gore zbog sumnje da je zajedno sa jednim italijanskim državljaninom u Bariju podvodio maloletne Rome koji su za određeni novčani iznos pružali seksualne usluge, pišu Dnevne novine… »