Izvor: Dnevnik arhiva vesti 03.09.2017

Prva liga Srbije: Novosađani kući pevajući

Dnevnik 03.09.2017
Poodavno na stadionu kraj Nišave nije viđena fudbalska predstava u kojoj je tako vešto sudijsku palicu držao Dejan Trifković sa pomoćnicima. Uspešno su zavili fudbal u crno na predivnom zelenom tepihu u gradu na Nišavi. Fudbaleri Radničkog su… »

Golf tereni u Žablju relaksacija za sve uzraste

Dnevnik 03.09.2017
Ukoliko se nikada niste zatekli na golf terenima, onda je pravo vreme da isprobate ovaj sport koji pruža neverovatan mir, ali i lep boravak u prirodi jer su nam golf tereni tako blizu, na putu za Zrenjanin, nadomak Žablja, na samo pola sata vožnje od… »

FK Vojvodina: Došlo i otišlo 20 igrača

Dnevnik 03.09.2017
Pod senkom poslednjih događaja u klubu, završen je letnji prelazni rok u kom je Vojvodinu napustilo 20 igrača, a isto toliko je došlo u klub. Opšti utisak je da su daleko kvalitetniji igrači otišli, ali to će vreme potvrditi ili demantovati… »

Taoci metadonskog centra u Ulici Mikole Kočiša

Dnevnik 03.09.2017
Od trenutka kada je Metadonski centar, koji pripada Kliničkom centru Vojvodine (KCV), prebačen u Ulicu Mikole Kočiša, stanovnici te, ali i okolnih ulica ne spavaju mirno i žive u strahu šta će im naredni dan doneti. Skoro svakodnevno su svedoci ne… »

Laste skoro nestale, vrapci se sele na selo

Dnevnik 03.09.2017
Modernizacija i razvijanje gradova su prirodni procesi, međutim, oni, zajedno sa delovanjem stanovništva, utiču i na životinjski svet. Prema rečima ornitologa iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Marka Tucakova, infrastruktura i otpad, koji se… »

Dušan Mijić: Autobus praktično više nije naš

Dnevnik 03.09.2017
Tamni oblaci nadvili su se nad fudbalskim Novim Sadom, jer u pitanju je sudbina najstarijeg srpskog superligaša: dugovi su orgromni, priliva novca nema, pa se stanje u FK Vojvodina može okarakterisati kao alarmantno. Konkretno, naš list je juče… »

Uljana repica najbolje prebrodila sušu

Dnevnik 03.09.2017
Stručnjaci i paori u severnom Potisju jedinstveni su u proceni da im je ove sezone suša zagorčala život. Na preko 90.000 hektara u atarima opština Ada, Senta, Kanjiža i Čoka, koje pokriva Poljoprivredna stručna služba Senta, kod svih prolećnih… »

Iza izloga: Šoping histerija u S formatu

Dnevnik 03.09.2017
Sve sam bliže tome da je u šopingu baš kao i u životu – vazda napeto i haotično. U prevodu – iz jedne krize ulećemo u drugu, otvaraju se nova krizna žarišta i mi već poludeli, ali konačnog rešenja ni na vidiku. Taman platiš struju, kad evo… »

Karlovački penzioneri proslavili sedam decenija trajanja

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Akademijom u svečanoj sali Karlovačke gimnazije Udruženje penzionera opštine Sremski Karlovci obeležilo je juče sedam decenija postojanja i rada. Ovaj značajan jubilej bio je povod za štampanje monografije, kojom su mnoštvom fotografija… »

Podnožje Tvrđave bez saobraćaja: Novi zamah turizmu i životu

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: “Saobraćaj u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave - Od lokalnog ka regionalnom“, naziv je tematske konferencije posvećene turističkim i privrednim potencijalima Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, održanoj u okviru Festivala uličnih… »