Izvor: Dnevnik arhiva vesti 03.09.2017

Dnevnik na licu mesta: Linjano, poznato italijansko letovalište na Jadranu

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Smešteno između čarobnog Trsta i magične Venecije u oblasti Udine nalazi se jedno od najpoznatijih italijanskih letovališta na jadranskoj obali – Linjano. Mesto, koje se zapravo nalazi na poluostrvu, ima oko 10.000 stanovnika i podeljeno… »

Branko Ružić za Dnevnik: Imamo najbolju kombinaciju za nastavak reformi

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Prošlo je dva meseca od kada je potpredsednik SPS-a Branko Ružić došao na čelo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje je „nasledio” od premijerke Ane Brnabić. U razgovoru za „Dnevnik” ocenjuje da „građani Srbije… »

I Rokfeler ima skulpturu vajara Jova Petijevića

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Obično kada čovek sluša umetnika koji „gazi“ 84. godinu života očekuje da sagovornik svodi stvaralačke i životne račune, ali to nije slučaj sa vajarom Jovom Petijevićem. U to su se mogli uveriti i svi koji su ga slušali i gledali… »

Recept dana: Piletina na italijanski

Dnevnik 03.09.2017
Siv dan traži malo sunca. Zato smesta, bar kada je o hrani reč, putujemo u Italiju. Sastojci (za 4 osobe): - 4 komada pilećih grudi, - 10 sušenih paradajza, - 1 mocarela - bosiljak, - so i biber po ukusu, - maslinovo ulje Priprema: 1. Pileće filee… »

Mađarsko-srpski forum: Gosti iz Srbije najbrojniji na jugu Mađarske

Dnevnik 03.09.2017
Mađarsko-srpski privredni forum turističkih privrednika orijentisan na pospešivanje saradnje u oblasti turizma, okupio je u Segedinu, najvećem gradu na jugu Mađarske, zainteresovane poslenike. Susret su organizovali Privredna komora Vojvodine i… »

Doktor Ivan Kopitović: Suze i svrab vesnici ambrozije

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Peckanje i suze u očima, svrab i curenje nosa, postali su vesnici cvetanja ambrozije, biljke čiji polen izaziva alergiju kod sve većeg broja građana, posebno u Vojvodini, gde klima i zemljište pogoduje njenom rastu i cvetanju baš u ovom… »

Verski turizam: Belo zlato Saudijske Arabije

Dnevnik 03.09.2017
RIJAD: Saudijska Arabija se, u vreme kada cene nafte padaju, okreće drugom prirodnom izvoru - verskom turizmu koji donosi milijarde dolara tokom godišnjeg muslimanskog hodočašća čiji je pustinjska kraljevina domaćin. Prodavnice se nižu duž puta… »

Zašto bi životinje trebalo da imaju prava?

Dnevnik 03.09.2017
Sve je više boraca za prava životinja, a ta priča počela je još davne 1980. godine osnivanjem organizacije PETA, posvećene zaštiti prava svih životinja. Ova grupa ljudi koja se bori za etički tretman životinja je najveća organizacija za… »

Dani grožđa u Banoštoru: Potekle prve kapi sremačkog nektara

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Uz zvuke tamburaškog orkestra KUD-a “Brile” iz Beočina i defile učesnika berbe, počeli su banoštorski Dani grožđa u centru ovog fruškogorskog sela. Ubrzo je usledio prikaz tradicionalnog načina prerade grožđa, te su na radost… »