Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 03.09.2017

Zemljotres u Severnoj Koreji, sumnja na nuklearni test

Dnevnik 03.09.2017
PJONGJANG, TOKIO, PEKING: Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale zabeležen je u Severnoj Koreji, što bi moglo da sugeriše da je ta zemlja izvela šesti nuklearni test. Američki geološki zavod saopštio je da je registrovao potres na 55… »

Zaharova: Zamislite, Amerikanci kažu da su tražili eksploziv

Dnevnik 03.09.2017
MOSKVA: Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je za televiziju “Rosija 1” da su američke obaveštajne agencije, prilikom pretresa u ruskim diplomatskim predstavništvima u SAD - tražile eksploziv, prenosi Tass… »

Frankfurt: Deaktivirana velika bomba iz Drugog svetskog rata

Dnevnik 03.09.2017
FRANKFURT: Nemački stručnjaci za eksploziv danas su deaktivirali veliku bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata u Frankfurtu, gde je iz predostrožnosti više desetina hiljada ljudi evakuisano iz domova. Bomba je otkrivena prošle nedelje na gradilištu… »

Makronov poslanik kacigom pretukao bivšeg kolegu socijalistu?

Dnevnik 03.09.2017
PARIZ: Poslanik iz stranke francuskog predsednika Emanuela Makrona, Mdžid El Gerab, optužen je u subotu za izazivanje nasilnog sukoba u Parizu, u kojem je povređen zvaničnik socijalista Boris For. El Gerab (34) optužen je za nasilje uz upotrebu… »

FR: U udaru groma povređeno 15 osoba, bilo i dece

Dnevnik 03.09.2017
PARIZ: Najmanje 15 osoba je povređeno od kojih je dvoje u teškom stanju, u udaru groma na muzičkom festivalu na severoistoku Francuske, rekli su zvaničnici. Gromovi su udarili u nekoliko mesta na festivalu u gradu Azraj, navedeno je u saopštenju… »

Dejvis: EU je ispala smešna

Dnevnik 03.09.2017
LONDON: Glavni britanski pregovarač za Bregzit Dejvid Dejvis danas je izjavio da je Evropska unija ispala smešna time što su kritikovali britanski pristup razgovorima za koji je Brisel rekao da je malo postigao. Da budem iskren, mislim da su ispali… »

Merkel: Turskoj nije mesto u EU, tražiću prekid pregovora

Dnevnik 03.09.2017
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel, iz redova demohrišćana, rekla je večeras u predizbornom TV duelu sa svojim protivkandidatom iz redova socijaldemokrata, Martinom Šulcom, da Turska ne bi trebalo da postane članica EU i da će tražiti od… »

Video: Amerikanci ušli u rusku misiju; Rusi najavili reciprocitet

Dnevnik 03.09.2017
VAŠINGTON: Vlasti SAD preuzele su sinoć kontrolu nad zgradom ruske trgovinske misije u Vašingtonu, javlja dopisnik agencije Tass i dodaje da su američki stražari postali u zgradu. Šef ruske trgovinske misije u prestonici SAD Aleksandar Stadnik… »

Abot: Šteta od Harvija između 150 i 180 milijardi dolara

Dnevnik 03.09.2017
HJUSTON: Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je danas da se šteta od uragana Harvija procenjuje na sumu između 150 i 180 milijardi dolara. "Geografska oblast i stanovništvo pogođeno ovim užasnim uraganom i poplavama su mnogo veći od onih pogođenih… »

Italija: Uhapšen i četvrti osumnjičeni za silovanje na plaži

Dnevnik 03.09.2017
RIM: Italijanska policija saopštila je da je uhapsila četvrtog osumnjičenog za grupno silovanje na plaži u Riminiju i precizirala da se radi o izbeglici iz Konga. Krajem avgusta na plaži u Riminiju osumnjičena četvorka silovala je jednu Poljakinju… »