Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 03.09.2017

Investitori sve više „merkaju“ Podbaru: Luksuzni stanovi „planu“ unapred

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Sve manje je atraktivnh lokacija u Novom Sadu za izgradnju stanova, ono što je preostalo u užem i širem jezgu grada su retke i već zauzete parcele, gde predstoje građevinski radovi. Preostali su obodi grada pa se može reći da se stambena… »

Zmajevačka 33 prvaka

Dnevnik 03.09.2017
ZMAJEVO: Oglašavanjem školskog zvona i svečanim prijemom prvaka, u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ počela je nova školska godina. Trideset i tri prvaka, devojčica i dečaka posle dugog iščekivanja dočekalo je da prvi put sedne u školske klupe… »

Golf tereni u Žablju relaksacija za sve uzraste

Dnevnik 03.09.2017
Ukoliko se nikada niste zatekli na golf terenima, onda je pravo vreme da isprobate ovaj sport koji pruža neverovatan mir, ali i lep boravak u prirodi jer su nam golf tereni tako blizu, na putu za Zrenjanin, nadomak Žablja, na samo pola sata vožnje od… »

Taoci metadonskog centra u Ulici Mikole Kočiša

Dnevnik 03.09.2017
Od trenutka kada je Metadonski centar, koji pripada Kliničkom centru Vojvodine (KCV), prebačen u Ulicu Mikole Kočiša, stanovnici te, ali i okolnih ulica ne spavaju mirno i žive u strahu šta će im naredni dan doneti. Skoro svakodnevno su svedoci ne… »

Laste skoro nestale, vrapci se sele na selo

Dnevnik 03.09.2017
Modernizacija i razvijanje gradova su prirodni procesi, međutim, oni, zajedno sa delovanjem stanovništva, utiču i na životinjski svet. Prema rečima ornitologa iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Marka Tucakova, infrastruktura i otpad, koji se… »

Karlovački penzioneri proslavili sedam decenija trajanja

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Akademijom u svečanoj sali Karlovačke gimnazije Udruženje penzionera opštine Sremski Karlovci obeležilo je juče sedam decenija postojanja i rada. Ovaj značajan jubilej bio je povod za štampanje monografije, kojom su mnoštvom fotografija… »

Podnožje Tvrđave bez saobraćaja: Novi zamah turizmu i životu

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: “Saobraćaj u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave - Od lokalnog ka regionalnom“, naziv je tematske konferencije posvećene turističkim i privrednim potencijalima Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, održanoj u okviru Festivala uličnih… »

Dani grožđa u Banoštoru: Potekle prve kapi sremačkog nektara

Dnevnik 03.09.2017
NOVI SAD: Uz zvuke tamburaškog orkestra KUD-a “Brile” iz Beočina i defile učesnika berbe, počeli su banoštorski Dani grožđa u centru ovog fruškogorskog sela. Ubrzo je usledio prikaz tradicionalnog načina prerade grožđa, te su na radost… »