Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 03.09.2017

Severna Koreja: Šesta nuklearna proba bila je H-bomba za ICBM

Glas Amerike 03.09.2017
SEUL I VAŠINGTON — Severna Koreja izvela je šestu nuklearnu probu, u okviru koje tvrdi da je uspešno detonirala termonuklearnu hidrogensku bombu (H-bombu), koja može biti montirana na interkontinentalnu balističku raketu (ICBM). U objavi… »

"Šteta od poplava u Teksasu oko 180 milijardi dolara"

Glas Amerike 03.09.2017
Devet dana pošto je uragan Harvi izazvao nezapamćene kiše I poplave u Hjustonu, stanovnici tog grada počinju polako da se vraćaju kućama I procenjuju štetu. Guverner Teksasa Greg Abot rekao je za Foks njuz da je šteta procenjena na oko 180… »

Američka astronautkinja uspešno sletela na Zemlju

Glas Amerike 03.09.2017
Američka astronautkinja Pegi Vitson sinoć se uspešno vratila na zemlju, pošto je u Internacionalnoj stanici u svemiru provela 665 dana – više nego ijedan američki astronaut u istoriji. Ona je sinoć sletela u ruskoj kapsuli Sojuz u Kazahstan… »

Tramp razmatra trgovinski bojkot zemalja koje posluju sa Severnom Korejom

Glas Amerike 03.09.2017
SEUL, VAŠINGTON — Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u subotuda razmatra obustavljanje svake trgovine sa zemljama koje posluju sa Severnom Korejom, nakon što je zatvoreni komunistički režim izveo svoju najveću nuklearnu probu. On nije isključio… »

Požari na zapadu SAD

Glas Amerike 03.09.2017
Dok se jugoistok SAD oporavlja od uragana, na zapadu bukte požari I veoma su visoke temperature. Iako je početak septembra, u San Francisku je juče izmeren 41 stepen, a ekstremno visoke temperature zabeležene su I u San Hozeu, Santa Krusu I Santa… »

Da li će Srbija morati da sledi zapadnu politiku?

Glas Amerike 03.09.2017
Da li se Srbija nalazi u sve težoj spoljnopolitičkoj situaciji, negde između istoka i zapada i u pokušaju da pomiri put ka EU i ljubav prema Rusiji? U tom kontekstu treba posmatrati nedavnu poseti američkog senatora Rona Džonsona, nesporazum sa… »

Bežične mreže obnavljaju komunikaciju u vanrednim situacijama

Glas Amerike 03.09.2017
Prirodne katastrofe kao što je uragan Harvi ne ugrožavaju samo ljudske živote, već i telekomunikacione sisteme, čije obaranje može da izoluje gradove i zajednice. Međutim, bežične “meš” mreže mogu da pomognu ljudima da se ponovo povežu i… »

Džamije u Hjustonu otvorene za žrtve poplava

Glas Amerike 03.09.2017
Poplave se možda sporo povlače u Hjustonu, ali mnogi autoputevi i naselja u blizini brana i rezervoara su još pod vodom. Mnoge žrtve poplava borave u skloništima. Nekoliko džamija otvorilo je svoja vrata za šire zajednice. Volonteri i ljudi… »

Predsednik Kine: Zemlje "Briksa" da ustanu protiv protekcionizma

Glas Amerike 03.09.2017
KSIAMEN, KINA — Kineski predsednik Ši Đinping pozvao je u nedelju zemlje sveta da odbace protekcionizam, istovremeno dok traje američki i evropski pritisak na Peking da spusti tržišne barijere. Ši je o ovome govorio na početku samita pet… »