Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 03.09.2017

SAD zapretile Pjongjangu "snažnim vojnim odgovorom"

N1 Info 03.09.2017
Američki ministar odbrane Džim Matis izjavio je povodom nove severnokorejske nuklearne probe da će pretnje SAD i njihovim saveznicima "naići na snažan vojni odgovor". "Odgovor će biti i efikasan i veoma snažan", rekao je Matis u Beloj kući posle… »

Merkel i Šulc u TV duelu poručili: Ne Turskoj u EU

N1 Info 03.09.2017
U Nemačkoj je održan je duel koji je bio viđen kao poslednja šansa za socijaldemokrate da povrate pozicije koje su im u anketama početkom godine davale velike šanse da prekinu niz od tri mandata aktuelne nemačke kancelarke iz redova demohrišćana… »

Mitrović o Severnoj Koreji: Opravdan strah od opasnosti

N1 Info 03.09.2017
Strah da nam po pitanju severnokorejske krize preti opasnost globalnih razmera jeste opravdan, ocenila je Dragana Mitrović, profesorka Fakulteta političkih nauka. Severna Koreja saopštila je danas da je izvela šestu nuklearnu probu uspešnim… »

Deaktivirana stara bomba u Frankfurtu posle evakuacije

N1 Info 03.09.2017
Nemački stručnjaci deaktivirali su danas veliku bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata u Frankfurtu, zbog čega je bilo evakuisano više od 60.000 ljudi, saopštila je policija. Među evakuisanim stanovnicima zbog britanske bombe teške 1,8 tona bili su… »

Savet bezbednosti raspravlja o Severnoj Koreji u ponedeljak

N1 Info 03.09.2017
Generalni sekretar UN Antonio Guteres osudio je nuklearnu probu Severne Koreje, rekavši da taj čin predstavlja "još jedno ozbiljno kršenje međunarodnih obaveza" te zemlje. Agencija Frans pres javila je da će u ponedeljak biti održan sastanak Saveta… »

Guverner: Šteta od Harvija veća od svih prošlih uragana

N1 Info 03.09.2017
Guverner Teksasa Greg Abot u nedelju je objavio da će šteta od Harvija biti veća od prethodnih uragana epskih razmera poput Katrine i Sendi i da će verovatno iznositi između 150 i 180 milijardi dolara. Harvi je pogodio američku obalu Meksičkog… »

Vašington priprema nove sankcije Pjongjangu

N1 Info 03.09.2017
Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da je u pripremi novi paket sankcija u cilju prekida trgovinske saradnje sa Severnom Korejom pošto je testirala hidrogensku bombu. Nove sankcije koje su u pripremi i koje će biti podnete američkom… »

Dejvis: Bregzit ne napreduje jer Evropa odugovlači

N1 Info 03.09.2017
Ministar Velike Britanije zadužen za proces izlaska te zemlje iz Evropske unije Dejvid Dejvis izjavio je da do napretka u pregovorima između Londona i Brisela nije došlo, jer evropska strana odugovlači proces kako bi iz njega izvukla finansijsku… »

BBC: Bomba Severne Koreje pet puta jača od one iz Nagasakija

N1 Info 03.09.2017
Hidrogenska bomba, koju je testirala Severna Koreja, imala je prema procenama, snagu od oko 70 kilotona, rekao je japanski ministar odbrane Iconuri Onodera. BBC navodi da je ova bomba pet puta jača od one koja je bačena na Nagasaki 1945. godine i koja… »

Šulc i Merkel u TV duelu, socijaldemokrate traže svoju šansu

N1 Info 03.09.2017
Angela Merkel i Martin Šulc su spremni za televizijski duel koji će se održati u nedelju uveče, a koju analitičari ocenjuju kao poslednju Šulcovu šansu da rejting socijaldemokrata približi onom koji uživa partija nemačke kancelarke. Duel, koji… »