Izvor: RTS arhiva vesti 03.09.2017

Francuska ubedljiva protiv Islanda

RTS 03.09.2017
Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je u Helsinkiju Island sa 115:79 (29:25, 20:17, 37:14, 29:23), u utakmici trećeg kola Grupe A na Evropskom prvenstvu. Francusku su predvodili Nando de Kolo sa 16 poena, kao i Edvin Džekson i Kevin Serafan… »

Si: Zemlje BRIKS-a posvećene podršci miru u svetu

RTS 03.09.2017
Predsednik Kine Si Đinping je pozvao zemlje BRIKS-a da prihvate konstruktivnu ulogu u procesu umirivanja "vrućih" geopolitičkih tačaka i doprinesu tome. Članice BRIKS-a treba da podrže mir i stabilnost u svetu, ističući zajedničku viziju… »

Podvig Borkovića na Tajlandu

RTS 03.09.2017
Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 26 bodova na trkama na tajlandskom Buriramu tokom osmog vikenda TCR Svetskog šampionata. Borković, kojem je u kvalifikacijama napravljena nepravda zabranom nastavka vožnje nakon pucanja gume i udara u… »

Dveri i Zdrava Srbija traže od RTS-a ravnopravan tretman za opoziciju

RTS 03.09.2017
Lideri Srpskog pokreta Dveri i Zdrave Srbije, Boško Obradović i Milan Stamatović, zatražili su od rukovodstva Radio-televizije Srbije da obezbedi "ravnopravan tretman i veću zastupljenost" informacija o opozicionim političkim akterima u… »

Pesma leta na vrhu liste i „najnepoznatijih“ numera!

RTS 03.09.2017
Kad ne mogu da prepoznaju pesmu koju čuju, mnogi se za pomoć „obraćaju“ „Šazamu“, globalno popularnoj aplikaciji za prepoznavanje muzičkih numera. Ovog leta najviše korisnika bilo je opčinjeno „nepoznatom“ numerom koja se mogla čuti na… »

Mitrović: Da nastavim seriju; Kostić: Meč lopta u Dablinu

RTS 03.09.2017
Srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Filip Kostić poručili su da je pobedom nad Moldavijom (3:0) napravljena prava uvertira za gostovanje u Irskoj u ključnom meču za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. "Bilo je teško da se igra na nakvašenom… »

Đorđević: Biće teško protiv Turske

RTS 03.09.2017
Košarkaši Srbije imaju dan pauze posle prvog poraza od selekcije Rusije na Evrobasketu, a selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević i Milan Mačvan održali su konferenciju za novinare sa srpskim novonarima u hotelu Hilzon gde se nalazi nas tim… »

Povratak (filosofskim ) korenima

RTS 03.09.2017
Dakle da počenemo od istine (koja je sloboda). Maks Stirner ,,ja sam svoju stvar zasnovao na ničemu." N Berđajev ,,Ja sam svoju stvar zasnovao na slobodi." Bog je duh, i oni koji se poklanjaju Njemu treba da se poklanjaju u duhu i istini. (Jn 4:23-24)… »

Predrag Šuput - Ličanin koji je Trinkijeriju rekao "ne!"

RTS 03.09.2017
Gost, ili tačnije rečeno domaćin sedme epizode "Produžetka" bio je Predrag Šuput, legenda nemačkog Bamberga ali i ljubimac navijača Partizana, koji je i u petoj deceniji aktivan igrač u klubu koji je sa prijateljima osnovao u Apatinu. Ko ga je… »

Armstrongova torba prodata za 1,8 miliona dolara

RTS 03.09.2017
Torba koju je američki astronaut Nil Armstrong koristio za donošenje prvih uzoraka Mesečeve prašine na Zemlju prodata je na aukciji u Njujorku. Prodaja je organizovana povodom 48. godišnjice prvog sletanja ljudske posade na Mesec. U aukcijskoj kući… »