Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 03.09.2017

Sarajevska policija na nogama, zatvorenik pucao i pobegao

RTS 03.09.2017
Amel Sejfović pobegao iz Kazneno-popravnog zatvora u glavnom gradu BiH i pri tome pucao iz pištolja. Policija u poteri za beguncem koga je ispred zatvora čekao saučesnik na motociklu. "Na terenu su sve raspoložive snage MUP-a Kantona Sarajevo i… »

U Istočnom Sarajevu otvoren vrtić "Patrijarh Pavle"

RTS 03.09.2017
Patrijarh Irinej i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorili su novu Predškolsku ustanovu "Patrijarh Pavle" u Istočnom Sarajevu. Patrijarh Irinej je istakao da su ustanove za decu budućnost srpskog naroda. "Moja radost je dvostruka, jer je… »

Zemljotres probudio Slavonce

RTS 03.09.2017
Seizmološki zavod Hrvatske registrovao je jutros umeren potres jačine 3,2 jedinice Rihterove skale čiji je epicentar bio kod Đakova. Epicentar potresa, koji je zabeležen jutros u 4.55, bio devet kilometara od Piškorevca na dubini od 10 kilometara… »

Ustoličen mitropolit dabrobosanski Hrizostom

RTS 03.09.2017
Njegovo visokopreosveštenstvo, novoizabrani mitropolit dabrobosanski Hrizostom, svečano je ustoličen i uveden u tron u Hramu rođenja Presvete Bogorodice u Sabornoj crkvi u Sarajevu. Svečani čin ustoličenja predvodio je patrijarh srpski Irinej… »

Ivanić: Tokom Vučićeve posete BiH o stvaranju boljih odnosa

RTS 03.09.2017
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očekuje da će najvažnije teme tokom predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića BiH biti pitanja granice i stvaranje boljih političkih odnosa. "Prilikom mog poslednjeg boravka… »

Linta: Važna pomoć Srbima u BiH i Hrvatskoj

RTS 03.09.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravlja najavu predsednika Aleksandra Vučića da će Srbija sa oko 4,5 miliona evra pomoći opštine u Republici Srpskoj, kao i sa milion evra opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojima pretežno… »