Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 03.09.2017

Vremenska prognoza – 4. septembar

RTS 03.09.2017
Na severu i zapadu zemlje pretežno sunčano. U ostalom delu promenljivo oblačno, na istoku i jugoistoku još ponegde sa slabom kišom, do kraja dana postepeno razvedravanje sa zapada. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 stepeni. Prognoza vremena… »

Čekanje na granici sa Mađarskom sat, sa Hrvatskom dva sata

RTS 03.09.2017
Putnička vozila na graničnim prelazima s Mađarskom čekaju oko sat, dok na granici sa Hrvatskom oko dva sata, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Putnička vozila na prelazima Srbije sa Mađarskom - Horgoš, Horgoš 2 i Bački vinogradi… »

Dačić u ponedeljak i utorak na Bledskom strateškom forumu

RTS 03.09.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra i u utorak na 12. bledskom strateškom forumu, koji se ove godine održava pod nazivom "Nova stvarnost". Ministar Dačić će biti učesnik panela… »

Jagodina, pljusak sa gradom veličine lešnika

RTS 03.09.2017
Jagodinu i deo Pomoravskog okruga oko 16 sati zahvatilo je nevreme, sa jakim pljuskom i gradom veličine lešnika, koje je kratko trajalo. Pre grada i pljuska, koji je nošen vetrom, intervenisali su strelci sa protivgradnih stanica, koji su razbili guste… »

Stefanović sa decom stradalih pripadnika MUP-a

RTS 03.09.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je u Beogradu deci stradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova rančeve i školski pribor. Ministarstvo unutrašnjih poslova i ove godine obezbedilo je i… »

Novi propisi za više beba, veća prava za majke sa sela

RTS 03.09.2017
Majke koje žive na selu i rade u poljoprivredi do sada nisu imale nadoknadu za vreme porodiljskog bolovanja i druga prava koja imaju zaposlene majke u Srbiji. Novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom trebalo bi to da promeni i izjednači ih… »

Vremeplov (3. septembar 2017)

RTS 03.09.2017
Evropski dan jevrejske kulture (prva nedelja u septembru). Nacionalni praznik San Marina i Katara. 1658. - Umro Oliver Kromvel, engleski političar i državnik, vođa engleske građanske revolucije (Hantingdon, 25. 04. 1599 - London, 03. 09. 1658) 1806. -… »

Da li postoje tajni spiskovi Srba osumnjičenih za ratne zločine

RTS 03.09.2017
Bogdan Mitrović, koji je pre nekoliko dana uhapšen u Suvoj Reci na Kosovu i Metohiji, u pritvoru je visoke bezbednosti u Podujevu, gde čeka dalje odluke suda. Prošle godine na sličan način u Hrvatskoj je uhapšen vozač iz Pančeva Mladen Graovac… »

Od sutra merenje prosečne brzine između naplatnih rampi

RTS 03.09.2017
U ponedeljak, posle probnog perioda, počinje merenje prosečne brzine između naplatnih rampi. Probno merenje je dalo tačne rezultate i na osnovu njega će se vozači kažnjavati, a kazne će stizati na kućnu adresu. Vozači će odmah po napuštanju… »

Dragana iz Prokuplja ostvarila snove posle transplantacije

RTS 03.09.2017
Dragana Janićijević iz Guberina kod Prokuplja je posle transplatacije bubrega postala mama dva dečaka. Organ je dobila od nepoznatog donora, koji joj je kaže, promenio život i omogući da ostvari devojačke snove. U kući Janićijevića u selu… »