Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 03.09.2017

"Politika": Bentlijem naleteli na vozilo u kojem je bio Vučić

RTS 03.09.2017
Kolona vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić presečena je u subotu ujutru oko 8.20 časova na kružnom toku Topčiderska zvezda. U ovom trenutku ne postoje ozbiljne indicije ili dokazi da je predsednik bio meta ovog napada, kaže… »

Šta je detonirao Kim Džong Un?

RTS 03.09.2017
Termonuklearna ili hidrogenska bomba, kakvu je Severna Koreja navodno danas testirala, razvijena je nakon upotrebe nuklearne bombe u Japanu u Drugom svetskom ratu i od nje je mnogo razornija. Prva hidrogenska bomba, koju su Amerikanci testirali 1952… »

Brnabić: Slovenija – iskren prijatelj Srbije

RTS 03.09.2017
Odnosi Srbije i Slovenije su prisni i prijateljski, Slovenija je jedan od naših najvećih ekonomskih partnera i snažno nas podržava na evropskom putu, a njena iskustva u mnogim oblastima, a pre svega u lokalnoj upravi, su od izuzetnog značaja… »

Jerkov: Što pre usvojiti zakon o rodnoj ravnopravnosti

RTS 03.09.2017
Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov smatra da zakon o rodnoj ravnopravnosti treba što pre usvojiti navodeći da to nije samo obaveza Srbije zbog pristupa EU, već i potreba svih građanki. Aleksandra Jerkov je u izjavi za javnost navela da se prema akcionom… »

LSV protiv garancija za Mladićevo privremeno puštanje

RTS 03.09.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine protivi se mogućnosti da srpske vlasti daju garanciju za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića, jer smatra da bi to naneo štetu međunarodnoj poziciji Srbije i odnosima sa susednim državama… »

Vulin na izložbi "Ekspo 2017" u Kazahstanu

RTS 03.09.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin počeo je prvu zvaničnu posetu Republici Kazahstan obilaskom međunarodne izložbe "Ekspo 2017". Međunarodna specijalizovana izložba "Astana Ekspo 2017" se ove godine organizuje pod motom "Energija je budućnost", a… »

Jovanov: Srbiji dosta grobova, zato neće Jankovića

RTS 03.09.2017
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov rekao je da je Srbiji dosta grobova, mržnje, nemira i sukoba, i zato nikada neće podržati lidera Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića. Milenko Jovanv je ocenio da je Janković… »

Dveri i Zdrava Srbija traže od RTS-a ravnopravan tretman za opoziciju

RTS 03.09.2017
Lideri Srpskog pokreta Dveri i Zdrave Srbije, Boško Obradović i Milan Stamatović, zatražili su od rukovodstva Radio-televizije Srbije da obezbedi "ravnopravan tretman i veću zastupljenost" informacija o opozicionim političkim akterima u… »