Izvor: SEEbiz arhiva vesti 03.09.2017

Bentleyem naleteli na vozilo s Vučićem, uhapšeni

SEEbiz 03.09.2017
BEOGRAD - Kolona vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić presečena je u subotu ujutru oko 8:20 h na kružnom toku Topčiderska zvezda, piše "Politika" List navodi da su zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika uhapšene tri osobe… »

Stranci drže 80% izvora vode u Srbiji

SEEbiz 03.09.2017
BEOGRAD - Procenjuje se da trećina izvorišta vode u Srbiji koristi za plasman na tržište, a gotovo 80 odsto flaširane vode iz srpskih izvora proizvode fabrike koje su u rukama stranih kompanija, pišu današnje Večernje novosti. List navodi da je u… »

Uspon izvoza vojne industrije

SEEbiz 03.09.2017
ZAGREB - Vojna industrija postaje sve važniji izvozni sektor u Republici Hrvatskoj, posebno zbog podatka da postoje tvrtke koje gotovo svu svoju proizvodnju izvoze, a nije nebitno spomenuti da se može očekivati samo napredak. Pogotovo jer Hrvatska… »

Svjetska tržišta: Indeksi porasli, Harvey i Sjeverna Koreja u drugom planu

SEEbiz 03.09.2017
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle jer su nakon povoljnih gospodarskih pokazatelja štete od uragana Harvey i napetosti u vezi Sjeverne Koreje pale u drugi plan. Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones ojačao… »

Poljski GTC kupio Beogradski poslovni centar

SEEbiz 03.09.2017
BEOGRAD - Poljska firma "Global Trade Center" (GTC) postala je vlasnik kompleksa Beogradskog poslovnog centra, piše portal eKapija. Pozivajući se na sajt SeeNews, portal piše da Beogradski poslovni centar poseduje 17.900 kvadratnih metara bruto… »

Marchionne: Nema ponuda za Fiat Chrysler

SEEbiz 03.09.2017
MONZA - Glavni izvršni direktor Fiat Chryslera Sergio Marchionne opovrgnuo je da je na stolu ponuda za preuzimanje kompanije koju vodi. Na marginama jučerašnje utrke Formule 1 u Monzi rekao je kako je cilj kompanije ostvarenje poslovnog plana u… »

Mlinar otvorio prodavaonicu i u Beogradu

SEEbiz 03.09.2017
BEOGRAD - Mlinar je otvorio prvu franšiznu prodavaonicu u Srbiji i to u centru Beograda, na adresi Makedonska ulica 11. U pojedinim trgovačkim centrima u Srbiji već su u ponudi Mlinarovi bureci i peciva, a sada su u suradnji s tvrtkom Mlinar Srb d.o.o… »

Turska elita bježi od Erdogana i kupuje stanove u Grčkoj

SEEbiz 03.09.2017
ATENA – Grčka bilježi rekordan priljev turista, za koji se vlasti i ugostitelji nadaju da će do kraja godine dosegnuti broj od 30 milijuna ljudi. Ali, neki od njih, iz susjedne Turske, ne dolaze samo radi uživanja već i da bi makar nakratko, a neki… »

Priliv stranih investicija u Crnoj Gori u pola godine 273,8 miliona eura

SEEbiz 03.09.2017
PODGORICA - Ukupan priliv stranih direktnih investicija u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 273,8 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 53,8 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore. Neto priliv stranih… »

Zdravstveni turizam moguća točka suradnje između Kine i Istarske županije

SEEbiz 03.09.2017
PULA - Istarski župan Valter Flego primio je ovoga tjedna, u sjedištu Istarske županije, u Puli, veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Hu Zhaominga i suradnike, kojima je ovo drugi posjet Istri. Prijemu su prisustvovali i zamjenica… »