Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 03.09.2017

Tramp razmatra trgovinski bojkot zemalja koje posluju sa Severnom Korejom

Slobodna Evropa 03.09.2017
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u da razmatra obustavljanje svake trgovine sa zemljama koje posluju sa Severnom Korejom, nakon što je zatvoreni komunistički režim izveo svoju najveću nuklearnu probu, prenosi Glas Amerike. On nije isključio… »

U Sarajevu ustoličen novi dabrobosanski mitropolit

Slobodna Evropa 03.09.2017
Novoizabrani mitropolit dabrobosanski, Hrizostom, ustoličen je u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice - Sabornoj crkvi u Sarajevu. Hrizostom je rekao da sa velikim optimizom preuzima upravljanje Mitropolijom dabrobosankom. Srpski patrijarh Irinej služio… »

MUP: Na Vučićevu kolonu naletelo vozilo, istraga u toku

Slobodna Evropa 03.09.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, potvrdio je da je u subotu, tokom dana, na kolonu vozila pod pratnjom u kojoj se nalazio predsednik Republike Aleksandar Vučić naletelo vozilo marke "bentli". "Nakon toga obezbeđenje… »

Severna Koreja potvrdila test hidrogenske bombe

Slobodna Evropa 03.09.2017
Severna Koreja potvrdila je da je sprovela probu vodonične (hidrogenske) bombe namenjene za novu interkontinentalnu balističku raketu koju već poseduje. Saopštenje je objavljeno na državnoj televiziji nekoliko sati nakon što je registrovan potres… »

Da li je BiH 'krava muzara' za njene susjede?

Slobodna Evropa 03.09.2017
Tema Mosta Radija Slobodna Evropa bila je čerupanje Bosne i Hercegovine. Sagovornici su bili dva profesora univerziteta – Zdravko Grebo iz Sarajeva i Miodrag Živanović iz Banjaluke. Bilo je riječi o tome kako trenutno najviši funkcioner Bosne i… »

Reproduktivno zdravlje i dalje tabu tema

Slobodna Evropa 03.09.2017
U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na… »

Tači poziva vladu Kosova da pošalje pomoć SAD

Slobodna Evropa 03.09.2017
Predsednik Kosova, Hašim Tači, pozvao je Vladu Kosova da što pre donese odluku o odvajanju najmanje 100.000 dolara za pomoć američkim porodicama koje je zadesila katastrofa u Hjustonu od poplava prouzrokovanim uraganom Harvey. "Mi, kao mlada država… »

Inhalacija iz košnice

Slobodna Evropa 03.09.2017
Pčelar Husein Nuhanović i njegov sin Armin na porodičnom imanju podno Debeljače sagradili su i na upotrebu građanima stavili prvu api komoru na području grada Bihaća. Api komora, odnosno inhalacija zrakom iz košnice, služi za liječenje mnogih… »

Šta je sa Deklaracijom o zajedničkom jeziku?

Slobodna Evropa 03.09.2017
Krajem marta 2017. godine, u Sarajevu je zvanično objavljena Deklaracija o zajedničkom jeziku, koju je odmah potpisalo više od 200 lingvista, književnika, naučnih i kulturnih radnika, aktivista i drugih ličnosti iz javnog života. Potpisnici… »

Rusija i Kina osuđuju probu Pjongjanga

Slobodna Evropa 03.09.2017
Ruske vlasti su ocenile da nova nuklearna proba Severne Koreje "zaslužuje najveću osudu" pozivajući istovremeno na smirenost. "Poslednja demonstracija prezira Pjongjanga predstavlja kršenje zahteva izraženih u ranijim rezolucijima Saveta bezbednosti… »