Politika arhiva vesti 03.09.2017

"Bentli" naleteo na kolonu s Vučićem, uhapšene tri osobe

Danas 03.09.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je u subotu tokom dana na kolonu vozila pod pratnjom u kojoj se nalazio predsednik Republike Aleksandar Vučić naletelo vozilo marke "bentli". "Nakon toga obezbeđenje predsednika… »

Evo šta bi bilo da je h - bomba bačena (FOTO)

Mondo 03.09.2017
Nuklearno oružje koje je danas testirala Severna Koreja imalo je, prema procenama, snagu od oko 70 kilotona. Evo koliko je to. Foto: youtube severna koreja Procenu je objavio japanski ministar odbrane Iconuri Onodera, a to bi bilo kao 50.000 tona TNT… »

"Slovenija - iskren prijatelj Srbije"

Vesti online 03.09.2017
"Odnosi Srbije i Slovenije su prisni i prijateljski, Slovenija je jedan od naših najvećih ekonomskih partnera i snažno nas podržava na evropskom putu, a njena iskustva u mnogim oblastima, a pre svega u lokalnoj upravi, su od izuzetnog značaja"… »

Jerkov: Žene u Srbiji taoci svađa unutar SNS-a

Beta 03.09.2017
Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je položaj žena u Srbiji "sve teži" i pozvala Vladu Srbije da "bez odlaganja, odblokira" usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti. Aleksandra Jerkov je u saopštenju navela da… »

Čanak: Nikako ne davati garancije za Mladićevo puštanje na slobodu

Vesti online 03.09.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas Vladu Srbije da ni u kom slučaju ne uputi zahtev za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića. - Optužnica tereti Mladića za zločin genocida, progon na… »

Linta:Važna pomoć Srbima u BiH i Hrvatskoj

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravlja najavu predsednika Aleksandra Vučića da će Srbija sa oko 4,5 miliona evra pomoći opštine u Republici Srpskoj, kao i sa milion evra opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojima… »

Nema traga o 7.000 ikona, a Zagreb od Beograda traži još 1.000 srpskih ikona

Blic 03.09.2017
Iako do danas nema traga o oko 7.000 vrednih srpskih ikona nestalih u Hrvatskoj tokom rata, ta zemlja traži da joj Srbija vrati oko 1.000 srpskih ikona spasenih od ratnog vihora samo zahvaljujući tome što su pre akcija "Bljesak" i "Oluja" prenete u… »

Krkobabić: Ključeve Beograda drže najstariji

Politika 03.09.2017
PUPS će sigurno izaći na beogradske izbore, a definitivna odluka o tome na koji način, biće doneta na „miholjskom” okupljanju stranke, izjavio je predsednik PUPS-a Milan Krkobabić. „PUPS će na miholjskom okupljanju definisati pravac. Idemo… »

Ministar Vulin na izložbi Ekspo 2017 u Kazahstanu

Beta 03.09.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin počeo je danas posetu Kazahstanu obilaskom medjunarodne izložbe "Ekspo 2017" u Astani, koja se ove godine organizuje pod motom "Energija je budućnost", i na kojoj je zajedno sa 50 zemalja predstavljena i Srbija… »

Palma podržao dijalog: Ne treba kukati, nego razgovarati

Pravda 03.09.2017
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da za Kosovo ne postoji drugo rešenje već da se o njemu razgovara i unutar nas samih, kao i sa Albancima. "Ceo svet zna da nam je Kosovo oteto, ali sada bi najgora varijanta bila da sedimo i da se… »