Politika arhiva vesti 03.09.2017

"Bentli" naleteo na kolonu s Vučićem, uhapšene tri osobe

Danas 03.09.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je u subotu tokom dana na kolonu vozila pod pratnjom u kojoj se nalazio predsednik Republike Aleksandar Vučić naletelo vozilo marke "bentli". "Nakon toga obezbeđenje predsednika… »

Mogerini: Nuklearna proba predstavlja veliku provokaciju i pretnju

Novi magazin 03.09.2017
Evropska unija, Italija i Velika Britanija osudili su danas šestu nuklearnu probu Pjongjanga, za koju je lider Severne Koreje Kim Džong-un rekao da je bila "savršeno uspešna". Visoka evropska predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika… »

Brnabić: Slovenija – iskren prijatelj Srbije

Politika 03.09.2017
Predsednica Vlade Srbije se uoči Bledskog strateškog foruma sastala s potpredsednikom slovenačke vlade Borisom Koprivnikarom. Slovenija je jedan od najvećih ekonomskih partnera Srbije i snažno nas podržava na evropskom putu, a njena iskustva u… »

Jerkov: Što pre usvojiti zakon o rodnoj ravnopravnosti

Blic 03.09.2017
Poslanica DS Aleksandra Jerkov smatra da zakon o rodnoj ravnopravnosti treba što pre usvojiti navodeći da to nije samo obaveza Srbije zbog pristupa EU, već i potreba svih građanki. Ona je navela se prema akcionom planu za pristupanje EU već kasni sa… »

Čanak: Ne davati garancije za Mladićevu privremenu slobodu

Blic 03.09.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas Vladu Srbije da ni u kom slučaju ne uputi zahtev za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića. - Optužnica tereti Mladića za zločin genocida, progon na… »

Linta:Važna pomoć Srbima u BiH i Hrvatskoj

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravlja najavu predsednika Aleksandra Vučića da će Srbija sa oko 4,5 miliona evra pomoći opštine u Republici Srpskoj, kao i sa milion evra opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojima… »

Nema traga o 7.000 ikona, a Zagreb od Beograda traži još 1.000 srpskih ikona

Blic 03.09.2017
Iako do danas nema traga o oko 7.000 vrednih srpskih ikona nestalih u Hrvatskoj tokom rata, ta zemlja traži da joj Srbija vrati oko 1.000 srpskih ikona spasenih od ratnog vihora samo zahvaljujući tome što su pre akcija "Bljesak" i "Oluja" prenete u… »

Krkobabić: Ključeve Beograda drže najstariji

Politika 03.09.2017
PUPS će sigurno izaći na beogradske izbore, a definitivna odluka o tome na koji način, biće doneta na „miholjskom” okupljanju stranke, izjavio je predsednik PUPS-a Milan Krkobabić. „PUPS će na miholjskom okupljanju definisati pravac. Idemo… »

Ministar Vulin u Astani na izložbi EXPO 2017

Večernje novosti 03.09.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin počeo je danas prvu zvaničnu posetu Republici Kazahstan obilaskom međunarodne izložbe "EXPO 2017" Ministar odbrane Aleksandar Vulin počeo je danas prvu zvaničnu posetu Republici Kazahstan obilaskom međunarodne… »

Palma: Ne treba kukati zbog Kosova, već razgovarati

B92 03.09.2017
Beograd -- Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da za Kosovo ne postoji drugo rešenje već da se o njemu razgovara i unutar nas samih, kao i sa Albancima. "Ceo svet zna da nam je Kosovo oteto, ali sada bi najgora varijanta bila da… »