Regioni arhiva vesti 03.09.2017

JAZAS: Konkurs za “Mural mladosti”

Ritam grada Kg 03.09.2017
Omladina JAZAS-a, uz podršku partnera na lokalnom nivou Kancelarije za mlade Kragujevac, AIESEC Serbia i Udruženja za društveni razvoj mladih “Interaktiv”, raspisuje konkurs “Crtež koji predstavlja mlade” u okviru projekta “Mural… »

Pet dana niko nije znao da voda u Pirotu nije za piće!

OK radio 03.09.2017
Preporuka Zavoda za javno zdravlje u Pirotu da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu od 1. septembra zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode ne koristi za piće važe i dalje, a građani se vodom snabdevaju sa dve cisterne u gradu ili kupuju flaširanu… »

InfoKG 7 dana: Gospojinske svečanosti, plate, spomenik “Fići”, roštiljdžinica, škola...

InfoKG 03.09.2017
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: U toku Gospojinske svečanosti, grad subvencioniše boravak oko 950 dece u privatnim vrtićima, Kragujevčanima plate ispod republičkog proseka, SDS i Nova snaga “udarile” na Maksimovića: “Jakom… »

Podvig bajkera iz niša: Sam vozio 43 dana, prešao 16 000 kilometara i stigao do svog cilja na obali Tihog okeana

Kurir 03.09.2017
Četrdesetosmogodišnji Nišlija Predrag Perunović, nakon 43 dana i pređenih 16 hiljada kilometara na motoru stigao je do obale Pacifika – do Vladivostoka u Rusiji. “Prešavši preko Bugarske, Turske, Gruzije, Jermenije, Azerbejdzana, Kazahstana… »

Izgorela vikendica gradonačelnika Leskovca

Telegraf 03.09.2017
S obzirom na to da je reč o vikend-naselju, vatrogascima je trebalo malo više vremena da stignu do kuće u plamenu. Kuća gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića na Vlasinskom jezeru nadomak Surdulice je izgorela u požaru. Leskovačka… »

KOLIKO zarađuju majstori u Srbiji: I da li se više isplati da završiš fakultet ili zanat! Prava istina o platama

Telegraf 03.09.2017
Rad sa strujom je posebno opasan, te nas je najviše zanimalo koliko se ovi radovi plaćaju. "Uči školu da ne bi bio majstor kad porasteš" samo je jedna od rečenica kojom roditelji pokušavaju da stimulišu decu da uče i završe visoke škole, kako… »

Hladnije i oblačno, uz lokalne pljuskove

Glas Zapadne Srbije 03.09.2017
U Srbiji će danas biti hladnije i oblačno vreme, s obilnijim padavinama u Banatu i u istočnoj i južnoj Srbiji, gde se očekuje da za 12 sati padne oko 30 milimetara kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Meteorolozi upozoravaju na… »

Veliki pljusak zahvatio Jagodinu: Padao grad veličine lešnika

Kurir 03.09.2017
JAGODINA - Jagodinu i deo Pomoravskog okruga danas oko 16 sati po podne zahvatilo je nevreme, sa jakim pljuskom i gradom veličine lešnika, koje je kratko trajalo. Pre grada i pljuska, koji je nošen vetrom, intervenisali su strelci sa protivgradnih… »

Goran Marković, reditelj: Vučić nije moj predsednik

Morava info 03.09.2017
Opisujući pejzaž posle kulturne kataklizme reditelj Goran Marković kaže da to neće biti pustinja: „Bio sam u nekoliko pustinja u životu i mogu reći da su one sve odreda – čarobne. Dakle, taj pejzaž neće ličiti na pustinjski, niti će… »

Pokolj u Nišu 1690. godine – Neposredan povod VELIKOJ SEOBI SRBA

Niške vesti 03.09.2017
Ujutru, posle velike bitke, pred pobednicima je izronila omanja kasaba od tri do četiri stotine kuća. Opis onovremenog Niša doneo je savremenik Bizozeri: „Ovaj grad nije mnogo velik ni jak, jer ima jedino običan opkop s palisadama, koje su Turci… »