Nauka & Tehnologija arhiva vesti 03.09.2017

Koja su najčešća "kako da..." pitanja na Googleu?

B92 03.09.2017
Otkako je Google svojim pretraživačem promenio način na koji tražimo informacije, povremeno objavljuje zanimljive statistike o najčešćim pretragama. Ovaj put je kompanija udružila snage s novinarom Ksakinom G.V koji se bavi interaktivnom… »

Premijera "ajfona 8" - 12. septembra

Večernje novosti 03.09.2017
Potvrđena dugo očekivana vest iz Sjedinjenih Američkih Država. Američka kompanija će predstaviti još dva modela. DUGO očekivana vest dobila je i zvaničnu potvrdu: novi "ajfon 8" stiže 12. septembra. Pozivnice za "Eplov" događaj sa ovim datumom… »

Da li je i vaša mejl adresa sigurna? Promenite lozinku

Večernje novosti 03.09.2017
"Spambot" kompjuterski program, namenjen slanju spam mejlova svakakvog sadržaja, otkrio je i izložio potencijalnom riziku više od 711 miliona mejl adresa. "Spambot" kompjuterski program, namenjen slanju spam mejlova svakakvog sadržaja, otkrio je i… »

Ogromne promene u sezoni 8 – Riot ukida Rune, IP i 30 nivo

B92 03.09.2017
Iako uskoro treba da počne turnir godine, tj. Worlds, Riot se ipak nije fokusirao samo na turnir. U sezoni 8, možemo da očekujemo totalnu izmenu cele League of Legends igre. 1) Nema više runa: Dosta ljudi se samo fokusira na kupovinu heroja, a rune su… »

Ponovo "izmišljena" tastatura - s točkićem!

Mondo 03.09.2017
Da li mislite da biste mogli da se naviknete da umesto miša više koristite kružni taster na tastaturi, koji prepoznaje vašu ruku? Pogledajte o čemu se radi! Logitech na IFA 2017 sajmu u Berlinu, nakon zvučnika za sto, predstavlja i CRAFT, prvu… »

Huawei predstavio budućnost na IFA 2017

Benchmark 03.09.2017
Saopštenje za javnost Huawei Consumer Business Group je na IFA sajmu u Berlinu predstavila novu eru inovacija vezanih za pametne telefone. Richard Yu, CEO kompanije Huawei tokom izlaganja predstavio je novi Kirin 970 i viziju o budućnosti zasnovanoj na… »

Uz kupaći sad idu aplikacija i sat - sve se broji!

Mondo 03.09.2017
Na Sajmu u Berlinu uvek nešto zanimljivo, pa se desilo i da Speedo, robna marka za plivače, krene u mobilne vode, jer - zašto ne bi?! Kompanije Samsung i Speedo objavili su na IFA sajmu u Berlinu da žele da pomognu plivačima rekreativcima i… »

Na šta ukazuje poremećaj sa spavanjem

Radio 021 03.09.2017
Hronični problemi sa spavanjem povezani su sa atrijalnom fibrilacijom, privremenim, ali opasnim poremećajem srčanog ritma, pokazalo je istraživanje. Analiza koju su vodili Gregori Markus (univerzitet u Kaliforniji) i Metju Kristensen (univerzitet u… »

Zvučnici za sto (samo toliko)

Mondo 03.09.2017
Kažu da su ovo prvi vrhunski Bluetooth zvučnici za sto - MX Sound - sjajan zvuk i elegantan dizajn. Pogledajte o čemu se radi. Poznata kompanija čija je primarna delatnost proizvodnja periferija za računare i smartfon uređaje, na IFA sajmu u Berlinu… »

Nova Windows 10 verzija stiže nešto kasnije

Mondo 03.09.2017
Jesenje ažuriranje Windows 10 operativnog sistema dobilo je svoj datum. Foto: Promo/Microsoft Na IFA sajmu u Berlinu, na kojem je Microsoft održao prvo Keynote predavanje, objavljeno je da će Windows 10 Fall Creators Update biti dostupan prvim… »