Balkan arhiva vesti 11.09.2017

Haradinaj: Albanci najstariji narod na Balkanu

Vesti online 11.09.2017
Novi premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da dijalog sa Beogradom nema alternativu, ali da pre toga treba održati unutranji dijalog na Kosovu. Osim toga, Haradinaj je dodao da treba iskoristiti svaku priliku za uspostavljanje poverenja sa… »

VIDEO: Crveni meteoalarm u Hrvatskoj, poplavljen Zadar

Radio 021 11.09.2017
U Hrvatskoj je proglašen crveni meteoalarm sa upozorenjem na delove Jadrana, nakon što su poplavljeni Zadar, Hvar i delovi Jadranske magistrale. Nevreme koje je pogodilo Zadarsku županiju stvorilo je potpuni haos. Na udaru nije samo grad Zadar, nego i… »

Nastavljeno suđenje za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori

Novi magazin 11.09.2017
Viši sud u Podgorici odbio je danas predlog odbrane za medicinsko veštačenje Miloša Jovanovića, optuženog da je deo kriminalne organizacije koja je navodno planirala terorističke napade u Crnoj Gori tokom prošlogodišnjih parlamentarnih izbora… »

Olujni vetar u Sarajevu rušio stabla i nosio krovove(video)

Večernje novosti 11.09.2017
Jak pljusak koji je trajao skoro sat vremena poplavio je sarajevske ulice što je izazvalo probleme u saobraćaju i stvorilo dodatnu gužvu. Sarajevo je u poslepodnevnim satima zahvatilo nevreme praćeno kišom i jakim vetrom koji je na nekoliko lokacija… »

Uhapšen najtraženiji begunac u BiH: Amel Sejfović pronađen u kolibi u Visokom

Kurir 11.09.2017
Najtraženiji begunac u BiH Amel Sejfović uhapšen je danas u akciji SIPA i MUP KS, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. Policija je danas na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka, uhvatila Sejfovića koji je prethodnih nekoliko dana bio u… »

Odbijeni zahtevi Mandića i Kneževića: Nema pasoša, ni puta u Rusiju

Večernje novosti 11.09.2017
Veće Višeg suda u Podgorici odbilo zahteve lidera DF Mandića i Kneževića. Mugoša: Dosadašnja praksa ukazuje da bi optuženi mogli da pobegnu. PODGORICA - Veće sudije Višeg suda u Podgorici kojim predsedava Suzana Mugoša odbilo je kao neosnovan… »

Tompson ponovo divljao: Uzviknuo problematični pozdrav, preti mu prijava!

Pravda 11.09.2017
U jeku polemike o upotrebi ustaškog pozdrava "za dom spremni" hrvatski pevač ekstremne desnice Marko Perković Tompson na koncertu ponovo pevao sporne pesme. Naime, kako prenose hrvatski mediji Tompson, koji u na svojim nastupima i pesmama glorifikuje… »

Hrvatska nema kud: Posle Rusa i Amerikanci podižu tužbu

Vesti online 11.09.2017
Nakon što je ruska Sberbanka podnela sudu krivičnu prijavu protiv Ivice Todorića, prva tužba spremna je i u SAD-u, piše "Večernji list". Agrokor je na meti još nekoliko tužbi kojima Rusi žele da naplate ranije odobrene kredite, a sudu u Njukorku… »

Lunaček: Pozitivan signal ulazak Srpske liste u vladu

RTS 11.09.2017
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček pozdravila je formiranje kosovske vlade i ocenila kao "pozitivan signal" to što je Srpska lista ušla u vladu premijera Ramuša Haradinaja. "To je pozitivan signal za nastavak dijaloga Beograda i… »

Neutešni roditelji u jednom trenutku ostali bez oba sina, a niko još nije osuđen: Svakog jutra se budimo i ležemo sa istim…

Telegraf 11.09.2017
Tačno godinu dana prošlo je od tragične smrti Nikole i Stefana, njihovi roditelji su očajni jer suđenje još traje, a optuženi na sve načine pokušavaju da se oslobode krivice. Godinu dana je prošlo od tragične smrti rođene braće Nikole (13) i… »