Društvo arhiva vesti 11.09.2017

Đačke uniforme - lepa ideja, ali... (foto, video)

Mondo 11.09.2017
Nova školska godina je počela, a u nekim školama u Srbiji, đaci su u klupe seli "kao u dobra, stara vremena", u školskim uniformama. Evo šta kaže kreatorka Dragana Ognjenović. MONDO je danas obišao Osnovnu školu "Sveti Sava" u beogradskom… »

AMSS: Umeren saobraćaj, oprez zbog pljuskova

Novi magazin 11.09.2017
Saobraćaj je večeras na većini puteva u Srbiji umeren, a vozačima se savetuje oprezna vožnja zbog najavljenih pljuskova, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema podacima Uprave granične policije, na srpskim graničnim prelazima vozila se… »

Mihajlović: Zakon o rodnoj ravnopravnosti ne piše se opet

B92 11.09.2017
Beograd -- Predsednica kordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila da joj je drago da se nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti ne piše ponovo. "Ono što nismo uspeli je da se nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti nađe na sednici… »

Vlada Srbije još nije razmatrala davanje garancija Mladiću

Blic 11.09.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da na sednici Vlade još nije bilo reči o davanju garancija za privremeno puštanje bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala. Ona je na… »

Vučinić: Na mene je vršen pritisak da opozovem odluku o vraćanja pasoša Miroslavu Miškoviću

Nova ekonomija 11.09.2017
Nekadašnji sudija, a danas advokat Vladimir Vučinić, nakon poništene odluke o javnoj opomeni zbog toga što je davao izjave medijima u vezi sa slučajem Miškovićevog pasoša, kaže da u tome nema ni pobednika ni poraženog, jer se radi o porazu… »

Preminuo autor indeksovog radio pozorišta: Napustio nas je novinar i satiričar Petar Lazić!

Kurir 11.09.2017
BEOGRAD - Petar Lazić, poznati srpski književnik, novinar, publicista i univerzitetski profesor, preminuo je juče u 57. godini. Lazić je rođen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, a živeo je i radio u Beogradu. Važio je za jednog od najuglednijih… »

Uprava za veterinu: Zbog suše se očekuje više aflatoksina u kukuruzu

Blic 11.09.2017
Vršilac dužnosti direktora Uprave za veterinu Srbije Emina Milakara rekla je danas da se očekuje da zbog suše ove godine bude povećan sadržaj aflatoksina u kukuruzu. Ona je na sednici Odbora Skupštne Srbije za poljoprivredu gde se raspravljalo… »

Prekid redovnog saobraćaja vozova u Beogradskom čvoru

Dnevnik 11.09.2017
BEOGRAD: Zbog pada kontakne mreže na starom Savskom mostu u 19:30 časova, prekinut je redovan saobraćaj u Beogradskom čvoru što je dovelo do zakašnjenja i poremećaja u saobraćaju vozova, saopštio je "Srbija Voz" a.d. Međunarodni voz iz Bara… »

Lažni žandarm napao petoricu muškaraca na Petrovaradinskoj tvrđavi

Novi magazin 11.09.2017
Petoricu članova udruženja koje se bavi istraživanjem i očuvanjem Petrovaradinske tvrđave i njenih podzemnih hodnika napao je čovek obučen u uniformu Žandarmerije, za kojeg se kasnije otkrilo da je lažni žandarm, javio je lokalni informativni… »

Za Deklaraciju o Srbima SANU niko ništa nije pitao

Mondo 11.09.2017
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije, projekat vlada Srbije i Srpske. Foto: Beta/Srpska akademija nauka i umetnosti Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU)… »