Izvor: Gde investirati arhiva vesti 11.09.2017

NBS: Skočile devizne rezerve Srbije

Gde investirati 11.09.2017
Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) na kraju avgusta iznosile su oko 10,3 milijardi evra, što je za 329,7 miliona evra više nego u julu saopštila je NBS. Taj iznos deviznih rezervi obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 205 odsto i šest… »

Do 2020. još 1,5 milijardi evra iz IPA fondova EU

Gde investirati 11.09.2017
Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović izjavila je danas da je za dobijanje sredstava iz fondova Evropske unije neophodna koordinacija svih ministarstava, kao i jasno određivanje prioriteta. “Dogovaramo šta su njihovi prioriteti u… »

Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

Gde investirati 11.09.2017
Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) isplatiće danas akcionarima redovnu dividendu u iznosu od 14,68 RSD po akciji koju je skupština akcionara odobrila na sednici u junu. Akcionarima će, ne računajući Republiku Srbiju, pripasti ukupan bruto… »

Azijske berze u porastu, dolar ih prati

Gde investirati 11.09.2017
Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle, dok je dolar ponešto ojačao jer su ulagači odahnuli nakon što se Severna Koreja suzdržala od novih pretnji. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks oko 7,30 sati bio u plusu više od 1 odsto, dok… »

London je i dalje glavni finansijski centar sveta

Gde investirati 11.09.2017
London je i dalje finansijski centar sveta, uprkos “Brexitu”, pokazuje istraživanje “Globalnog finansijskog centra indeksa”, koji rangira 92 finansijska središta u svetu. Njujork zaostaje za Londonom 24 boda, što je najveća razlika od 2007… »

Karić potvrdio da je zainteresovan za kupovinu PKB-a

Gde investirati 11.09.2017
Vlasnik “BK grupe” Bogoljub Karić izjavio je da je zainteresovan za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), ali da o tome nije razgovarao ni sa kim iz vlasti. Karić je u intervjuu za televiziju N1 naveo i da mu nije želja da taj… »

Privatne robne marke osvajaju tržišta, dostupnije od brendova

Gde investirati 11.09.2017
Artikli koji se proizvode pod imenom brenda nekog trgovinskog lanca – privatne ili trgovačke robne marke, jeftiniji su od sličnih brendiranih proizvoda i dostupni velikom broju potrošača. Prema istraživanju agencije “Nilsen”, u 17 zemalja EU… »

Vraća se čovek koji je prepustio tron Alibabi i Tencentu

Gde investirati 11.09.2017
Pre svega dvanaest godina, najveća internet kompanija u Kini nije bio poznati div Alibaba ili Tencent. To je bila kompanija Shanda Interactive Entertainment Limited. Ova kompanija se bavila industrijom igara, a njen osnivač bio je Tianqiao Chen. Chen je… »

Jedinstvu 95 miliona EUR poslova na projektu odsumporavanja u TENT-u

Gde investirati 11.09.2017
Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, Milorad Grčić, i izvršni potpredsednik kompanije Mitsubishi Hitachi Power System, Jasuo Fudžitani, potpisali su u petak Vladi Srbije ugovor o izgradnji postrojenja za… »

NBS: Osiguravajuće kompanije uspešno prošle stres-test

Gde investirati 11.09.2017
Rezultati stres-testa ukazuju na to da bi sektor osiguranja i nakon stres-testa, tj. u slučaju realizacije ekstremnih i malo verovatnih šokova, ostao stabilan i visoko kapitalizovan, kao i da ne bi bila ugrožena adekvatnost kapitala.… »