Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 11.09.2017

Šesnaest godina od napada 11. septembra

Glas Amerike 11.09.2017
Prvi put od kada je stupio na položaj, predsednik Donald Tramp predvodio je zemlju u obeležavanju godišnjice terorističkih napada 11. septembra 2001. Ceremonijama je obeleženo 16 godina od kada su tri oteta aviona udarila u dve kule Svetskog… »

Vučić i Ader istakli odlične odnose Srbije i Mađarske

Glas Amerike 11.09.2017
Povodom 320 godina od Bitke kod Sente, Srbiju i taj grad je danas posetio predsednik Mađarske Janoš Ader, kome je domaćin bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednici dve zemlje su istakli odlične odnose Mađarske i Srbije. Predsednik… »

Ramuš Haradinaj i zvanično preuzeo dužnost kosovskog premijera

Glas Amerike 11.09.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zvanično je danas preuzeo dužnost predsednika Vlade Kosova od svog prethodnika Ise Mustafe. Prvi sastanak kao premijer, Haradinaj je imao sa američkim ambasadorom na Kosovu Gregom Delavijem… »

Izložbom "Tolerancija" otvorena Nedelja ponosa u Beogradu

Glas Amerike 11.09.2017
Nedelja ponosa u Beogradu pod nazivom "Beograd prajd 2017", otvorena je izložbom "Tolerancija" na Kalemegdanu uz prisustvo američkog ambasadora Kajla Skata, kao i vršioca dužnosti stalnog predstavnika Ujedinjenih nacija u Srbiji Mišel Sen Lo. Sen Lo… »

LSV traži reviziju Energetskog sporazuma sa Rusijom

Glas Amerike 11.09.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poziva na preispitivanje Energetskog sporazuma sa Rusijom, zbog zaštite interesa Republike Srbije. Kako se navodi u saopštenju LSV, zbog Energetskog sporazuma s Rusijom Vojvodina je oštećena, te podsećaju da je… »

Irma oslabila u tropsku oluju, ali je i dalje opasna

Glas Amerike 11.09.2017
Stanovnici Floride počeli su u ponedeljak da se vraćaju svojim kućama, nakon što je uragan Irma, jedan od najsnažnijih na Atlantiku, oslabio u tropsku oluju koja je danas zahvatila saveznu državu Džordžiju. Međutim, opasnost još nije prošla, s… »

Tužilac: Osumnjičeni organizatori puča u CG na slobodi u Rusiji

Glas Amerike 11.09.2017
Specijalni državni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, izjavio je danas da su osumnjičeni organizatori pokušaja državnog udara u oktobru prošle godine, Rusi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, na slobodi u Rusiji, te da postoji opasnost da ponovo… »

Vlasti potvrdile: Očekuje se više aflatoksina u kukuruzu zbog suše

Glas Amerike 11.09.2017
Nedelju dana nakon što se u javnosti u Srbiji pojavila vest da je vlada donela uredbu o petostrukom povećanju dozvoljene količine kancerogenog aflatoksina u harni, prevashodno proizvodima od kukuruza, mleku i mlečnim proizvodima, stigla je i… »

Kortni: Rusija ne želi evropsku integraciju Z. Balkana

Glas Amerike 11.09.2017
Politika Rusije prema Zapadnom Balkanu nije odvojena od ruskih nastojanja da spreči Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju da se okrenu Zapadu, kaže Vilijam Kortni, visoki saradnik istraživačkog centra REND i bviši američki ambasador u Kazahstanu. Kortni… »

U jeku uragana Irma

Glas Amerike 11.09.2017
Irma je poplavila velike delove Floride, treću po veličini državu SAD. Međutim, prema prvim procenama šteta je manja nego što su metereolozi predviđali.… »