Izvor: iKragujevac/Regioni arhiva vesti 11.09.2017

Užas: Oluja nosila sve pred sobom (video)

iKragujevac 11.09.2017
U Kragujevcu je naprasno počela oluja, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica. Nevreme praćeno olujnim vetrom prozrokovalo je probleme u više delova grada. Kolika je šteta napravljena, znaće se tek sutra.… »

U utorak ŠEST sati bez struje nekoliko ulica

iKragujevac 11.09.2017
U utorak ŠEST SATI bez struje nekoliko ulica: - Zbog zamene mernih uređaja u vremenu od 08 do 14 sati doći će do povremenih prekida u isporuci električne energije potrošačima u Drači-vkend naselju i Suvoborskoj ulici br. 7 u Erdogliji. - Zbog… »

Požar u Desankinom vencu

iKragujevac 11.09.2017
Kragujevački vatrogasci su na terenu i gase požar koji je nešto posle 15 časova izbio u ulici Kružni put Desankin venac. Veliki broj građana kontaktirao je sa vatrogascima, a na lice mesta ubrzo je stigla ekipa koja je pristupila gašenju. Nešto… »

“Foka” osvojila FIBA košarkaški turnir Buba kup u Sofiji (foto)

iKragujevac 11.09.2017
Mladi košarkaši Sportskog kluba „Foka“, rođeni 2004. godine, proteklog vikenda osvojili su prestižni međunarodni FIBA turnir „Buba kup“ u Sofiji. Foka je nadigrala sve svoje rivale – CSK iz Sofije (70:33), italijansku Casertu (57:54)… »

Moguća smena rektora Univerziteta u Kragujevcu

iKragujevac 11.09.2017
Navodne zloupotrebe rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića biće na dnevnom redu Saveta visokog obrazovanja Republike Srbije zakazanom za utorak, a ishod može biti i odluka o smeni zbog optužbi kolektiva univerziteta za nepotizam… »

U Srbiji nije zabranjeno pobeći iz zatvora!

iKragujevac 11.09.2017
Šestorica osuđenika koja su krajem avgusta pokušala da pobegnu iz Okružnog zatvora u Kragujevcu odgovaraće "samo" za teži disciplinski prekršaj, jer pobeći iz zatvora nije zabranjeno. Zakon, naime, propisuje da zatvorenik krši zakon samo ako… »

Sajam poljoprivrede posetio rekordan broj ljudi

iKragujevac 11.09.2017
Rekordan broj posetilaca i izlagača obeležio je ovogodišnji 14. Šumadijski sajam poljoprivrede, koji je okončan juče na kragujevačkom sajmištu. Tokom četvorodnevne manifestacije uspešno su organizovani izložbe tradicionalnih zanata, voća… »

Radnom akcijom uređeno dvorište škole "Vukašin Marković"

iKragujevac 11.09.2017
Već je bilo reči o radnoj akciji za pomoć deci sa smetnjama u razvoju u školi za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković", koja je organizovana u subotu od 9,30 sati u objektu u Erdogliji. Cilj akcije je da se obezbede bolji i bezbedniji… »

Važna informacija: Žiranti imaju pravo na deo nepokretnosti koji su otplatili

iKragujevac 11.09.2017
Za naplatu od žiranta banci je potrebna sudska odluka, a na sudu je bilo oko 2.300 takvih slučajeva prošle godine. Žiranti imaju pravo da od glavnog dužnika kome su bili jemci traže da im vrate dug koji je banka naplatila od njih ili pravo na deo… »

Potpuni kolaps zbog nevremena: Porušena stabla uništavaju automobile (foto)

iKragujevac 11.09.2017
Nevreme koje je pogodilo Kragujevac izazvalo je potpuni kolaps. Vetar ogromne jačine je lomio drveće, a saobraćaj je bio gotovo nemoguć. Vetar je oborio veliki broj stabala, pa su Kragujevčani imali pune ruke posla, jer su sklanjali drveće koje je… »