Izvor: InfoKG arhiva vesti 11.09.2017

Požar u Desankinom vencu

InfoKG 11.09.2017
Kragujevčaki vatrogasci na terenu su i gase požar koji je nešto posle 15 časova izbio u ulici Kružni put Desankin venac, saznaje portal InfoKG. Gore vrzine i nisko rastinje. Veliki broj građana kontaktirao je vatrogasce, a na lice mesta ubrzo je… »

Begunci iz zatvora u Petrovcu odgovaraće “samo” za teži disciplinski prekršaj

InfoKG 11.09.2017
Zbog pokušaja bekstva iz kragujevačkog Okružnog zatvora krajem avgusta, šestorica osuđenika će odgovarati “samo” za teži disciplinski prekršaj, jer pobeći iz zatvora nije zabranjeno, prenosi portal 021. Zakon, naime, propisuje da zatvorenik… »

Savet visokog obrazovanja odlučuje o navodnom nepotizmu Nebojše Arsenijevića, u opticaju i smena

InfoKG 11.09.2017
Navodne zloupotrebe rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića biće na dnevnom redu Saveta visokog obrazovanja Republike Srbije zakazanom za utorak, a ishod može biti i odluka o smeni zbog optužbi kolekitva univerziteta za nepotizam… »

Rekordan broj posetilaca i izlagača obeležio Sajam poljoprivrede (FOTO)

InfoKG 11.09.2017
Rekordan broj posetilaca i izlagača obeležio je ovogodišnji 14. Šumadijski sajam poljoprivrede, koji je okončan juče na kragujevačkom sajmištu. Tokom četvorodnevne manifestacije uspešno su organizovani izložbe tradicionalnih zanata, voća… »

Kao nekada: Radnom akcijom uređeno dvorište škole "Vukašin Marković"

InfoKG 11.09.2017
Duh radne akcije "kao nekada", pokrenuo je članove Kuba akcijaša i preduzetnike, te nastavnike, roditelje i đake škole "Vukašin Marković" da zajedničkim snagama urede dvorište i doniraju namirnice i sportske rekvizite. Radna akcija u objektu… »

“Foka” trijumfovala u Sofiji (FOTO)

InfoKG 11.09.2017
Mladi kragujevački košarkaši Sportskog kluba “Foka” trijumfovali su na Međunarodnom FIBA turniru “Buba kup”, održanom proteklog vikenda u Sofiji. Na taj način, Kragujevčani su odbranili prošlogodišnju titulu osvojenu na ovom takmičenju… »

Jubilej: 130 godina organizovanog lovstva, tradicija od srednjeg veka i dresiranih kraguja

InfoKG 11.09.2017
Lovačko udruženje „Šumadija“ obeležilo je u vikendu za nama veliki jubilej - 130 godina organizovanog lovstva na ovim prostorima. Tradicija lovstva datira iz srednjeg veka, kada se lovilo dresiranim kragujima. Kod spomen-česme „Svetinja“ u… »

“Šumadija 1903” pobedila “Mokru Goru”

InfoKG 11.09.2017
Fudbaleri “Šumadije 1903” savladali su u utakmici četvrtog kola Srpske lige Zapad ekipu “Mokre Gore” iz Zubinog Potoka, rezultatom 2:1. Golove za kragujevačku ekipu postigli su Živadinović u 56. i Božović u 64. minutu, a za gostujući tim… »

Anić drugi u Francuskoj

InfoKG 11.09.2017
Atletičar “Radničkog”, Lazar Anić osvojio je drugo mesto sa skokom od 7,67 metara udalj na takmičenju “DecaNation” u Francuskoj, nastupajući za reprezentaciju Balkana. Kragujevčanin je bio jedan od petoro srpskih atletičara koji su… »

"Bez oca i majke u svemiru niko nije" u izvedbi učenika Prve gimnazije

InfoKG 11.09.2017
Pevačka grupa učenika Prve kragujevačke gimnazije, u frulaškoj pratnji Milinka Ivanovića Crnog, sutra od 12 sati u Svečanoj sali škole izvodi program pod nazivom "Bez oca i majke u svemiru niko nije". Program je deo osmih Gospojinskih svečanosti… »