Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 11.09.2017

Karić: Imam ambiciju da budem premijer

Nova ekonomija 11.09.2017
Biznismen Bogoljub Karić rekao je da ima ambicije da bude premijer, ali da o tome nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "Moje su ambicije da budem premijer. I radiću na tome da budem", rekao je Karić u intervjuu za dnevni list… »

Vučinić: Na mene je vršen pritisak da opozovem odluku o vraćanja pasoša Miroslavu Miškoviću

Nova ekonomija 11.09.2017
Nekadašnji sudija, a danas advokat Vladimir Vučinić, nakon poništene odluke o javnoj opomeni zbog toga što je davao izjave medijima u vezi sa slučajem Miškovićevog pasoša, kaže da u tome nema ni pobednika ni poraženog, jer se radi o porazu… »

Martinović: Na evidenciji NSZ 628.000 ljudi, nikad manje nezaposlenih

Nova ekonomija 11.09.2017
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je u Kraljevu da se na evidenciji NSZ trenutno vodi 628.000 nezaposlenih, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina. "To je najmanji broj nezaposlenih na evidenciji u poslednjih 25… »

Kina i Venecuela planiraju da povećaju uvoz ruske pšenice

Nova ekonomija 11.09.2017
Rastući ruski poljoprivredni sektor privlači nove kupce, tako Kina i Venecuela planiraju da povećaju uvoz ruske pšenice. Zemlja očekuje rekordnu žetvu, brojke bi trebalo da nadmaše one iz 1978. godine. 4.000 tona pšenice biće isporučeno u Kinu… »

Žiranti koji otplaćuju tuđe kredite imaju pravo na deo uzete nepokretnosti

Nova ekonomija 11.09.2017
Građani koji su žiranti i otplaćuju kredite, imaju pravo da od glavnog dužnika kome su bili jemci traže da im vrate dug koji je banka naplatila od njih, a imaju pravo i na deo nepokretnosti za onoliko koliko su uplatili novca za stambeni kredit… »

Srbija klizi u duboko siromaštvo

Nova ekonomija 11.09.2017
Godinama stižu upozorenja da Srbija klizi u siromaštvo. Najnoviji podaci pokazuju da je četvrtina građana u riziku da padne u status siromašnih, a stručnjaci upozoravaju da nezaposlenost, niska primanja i novi uslovi rada utiču na pojačavanje… »

Četrdeset pet novih mladih lidera u Delta Holdingu

Nova ekonomija 11.09.2017
Kompanija Delta Holding poželela je danas dobodošlicu šestoj generaciji mladih lidera. Ove godine, zbog povećanja obima posla i novih projekata u zemlji i regionu, vanredni konkurs za mlade lidere raspisan je u maju umesto, kao do sada, u oktobru. Na… »

Napustio fabriku kablova i sada gaji retko bilje i cveće

Nova ekonomija 11.09.2017
Nekada saobraćajni tehničar, a sada poljoprivrednik, Nebojša Lazić iz Jagodine napustio je fabriku kablova kada je video da brod tone. Tada je rešio da se, kako se to moderno kaže, samozaposli. Na sedamnaest ari zasadio je mnogobrojne vrste retkog… »

Opasno: Usevi u Srbiji se zalivaju zagađenom vodom

Nova ekonomija 11.09.2017
Reke u Srbiji su prljave, kazne za zagađivanje skoro da ne postoje, ali ono što je mnogo veći problem je običaj da se zagađenom vodom zalivaju usevi. Proizvođači skoro uopšte ne analiziraju vodu iz reka kojom navodnjavaju useve. Flaše, kese… »

'Amazon' ulaže pet milijardi dolara u još jedno središte kompanije u Severnoj Americi

Nova ekonomija 11.09.2017
Na krilima velikog finansijskog uspeha kompanja Amazon odlučila je da izgradi još jedno svoje središte u Severnoj Americi. To će kompaniju koštati oko 5 milijardi dolara. Lokacija za buduće središte nije imenovana, već će se izabrati putem… »