Izvor: PC Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 11.09.2017

Procurele informacije o evropskim cenama Intel Coffee Lake procesora

PC Press 11.09.2017
Dok su prve nedelje avgusta mogle su da se čuju zanimljive glasine o Coffee Lake procesorima i platformi, koje su mogle da se tumače kako na dobar, tako i na loš način, sada su procurele i informacije o evropskim cenama ovih procesora. Pojavile su se… »

Vladimir Putin o budućnosti veštačke inteligencije

PC Press 11.09.2017
Prema izveštaju RT-a, ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je izjavio studentima da zemlja koja je najnaprednija u sferi veštačke inteligencije će „vladati svetom.“ Njegova izjava govori o značaju veštačke inteligencije i važnosti koju će… »

Android Oreo ima ozbiljan propust

PC Press 11.09.2017
Nakon više meseci testiranja, Google-ov najnoviji operativni sistem ipak ima grešku koja nije bila uočena ranije. Naime, Android 8.0 Oreo ažuriranje dolazi sa sistemskom greškom – sistemu se dozvoljava da koristi mobilni internet kada je… »

Opel je gubio četiri miliona evra svakog radnog dana

PC Press 11.09.2017
Nemačkom proizvođaču automobila marke Opel, koga je kupila francuska grupa proizvođača automobila PSA od General Motors-a, porasli su gubitci u drugom kvartalu na 250 miliona dolara, prijavio je nemački list Automobilwoche. Prema neimenovanim… »

Dronovi pomažu u proceni štete od uragana Harvey

PC Press 11.09.2017
Dronovi već neko vreme nadleću Houston kako bi agentima osiguranja omogućili da procene štetu koju je naneo uragan Harvey. Budući da je državu Teksas zadesila količina padavina koja je nezapamćena u istoriji kontinentalne Amerike, većini… »

Mixtape novog doba

PC Press 11.09.2017
Posle CD revolucije, te promena u navikama slušanja i čuvanja muzike koje je donela digitalna era, muzički fajlovi se uglavnom skladište na hard diskovima, dok njihove preteče – poput audio kaseta – skupljaju prašinu po zaboravljenim ćoškovima… »

Kina planira da zabrani vozila koja koriste fosilna goriva

PC Press 11.09.2017
Kina je zemlja sa najvećim tržištem automobila i radi na planu da zabrani proizvodnju i prodaju vozila koja se oslanjaju na fosilna goriva. Kineska vlada ide u korak sa zemljama poput Indije, Francuske, Britanije i Norveške, koje su već najavile da… »

Apple postavlja ultimatum – ostavite Toshiba čipove!

PC Press 11.09.2017
Nakon Apple-ove velike nevolje zbog toga što je Samsung digao cene za OLED ekrane, naime Samsung je jedini proizvođač OLED ekrana za novi iPhone, a njihova cena je dva puta veća nego kod običnih telefona, kompanija Apple ima još jednu brigu. Poznato… »

Apple za sutra spremio tri telefona – iPhone X, 8 i 8 Plus

PC Press 11.09.2017
Tradicionalni jesenji događaj kompanije Apple, zakazan za sutra, koji je tokom godina postao jedan od najvažnijih dana u godini za ljubitelje tehnologije, uobičajeno se koristi za promociju i najavljivanje najnovijih proizvoda. Izvršni direktor… »

Fudbalski klub Tottenham gradi prvi stadion na rasklapanje

PC Press 11.09.2017
Internacionalni sportski gigant Tottenham objavio je animaciju koja predstavlja ono što bi mogao da bude prvi stadion na svetu koji u svoje funkcionisanje uključuje tehnologiju. Ljubitelji fudbala, koji utakmice prate na domaćim terenima, znaju kako… »