Izvor: Politika arhiva vesti 11.09.2017

Obeležena godišnjica terorističkih napada izvedenih 11. septembra 2001. (FOTO)

Politika 11.09.2017
Njujork - Sjedinjene Američke Države su obeležile 16. godišnjicu terorističkih napada Al Kaide na Njujork i Vašington u kojma je 11. septembra 2001. poginulo skoro 3.000 ljudi. (Foto Rojters) U Njujorku, kod mesta na kome su bile kule bliznakinje… »

Hitna evakuacija u Džeksonvilu zbog poplava

Politika 11.09.2017
DžEKSONVIL - Grad Džeksonvil na severozapadu američke savezne države Florida izdao je danas naredbu za hitnu evakuaciju jer se očekuje da će nivo poplava zbog oluje Irma dodatno porasti zbog dolaska plime. „Ukoliko ste u evakuacionoj zoni A ili B… »

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom nema alternativu

Politika 11.09.2017
Dijalog moramo vratiti ljudima, dijalog između naroda a ne samo između političke elite, kaže Ramuš Haradinaj. Priština - Ramuš Haradinaj, koji je zvanično preuzeo dužnost kosovskog premijera, kaže da dijalog sa Beogradom nema alternativu, ali da… »

Uhapšen Saša Mirković, krivična prijava protiv Ace Lukasa

Politika 11.09.2017
Bivši predsednik opštine Zaječar osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj dok je obavljao tu funkciju. Po­li­ci­ja je uhap­si­la Sa­šu Mir­ko­vi­ća, biv­šeg pred­sed­ni­ka op­šti­ne Za­je­čar, zbog sum­nje da je… »

Vučić: Srbiju i Mađarsku vezuje više od Dunava i granice

Politika 11.09.2017
Nije tajna, i time se ponosim, da su naši odnosi danas najbolji u celokupnoj istoriji, ne samo od uspostavljanja diplomatskih odnosa, izjavio je predsednik Srbije. Pred­sed­nik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić iz­ja­vio je u Sen­ti, gde se… »

Sijev izaslanik i kineski bezbednjaci kod Stefanovića

Politika 11.09.2017
Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, posle sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Narodne Republike Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Meng Đijendžuom, da… »

Nadal osvojio treću titulu na Ju Es openu

Politika 11.09.2017
Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal osvojio je rano jutros treću titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je u finalu pobedio Kevina Andersona iz Južne Afrike posle tri seta, 6:3, 6:3, 6:4. Nadal je osvojio 16. grend slem titulu u 23… »

Dušan Ivković dobija priznanje „Legenda Evrolige"

Politika 11.09.2017
BARSELONA – Čuveni srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković postaće prvi trener koji je dobio specijalnu nagradu „Legenda Evrolige”, objavljeno je danas na sajtu elitnog takmičenja. Njemu će veliko priznanje biti uručeno 20. septembra na… »

Uniforme u svim školama najranije za dve godine

Politika 11.09.2017
Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji. „To će… »

Ubistvo u Leskovcu

Politika 11.09.2017
LESKOVAC – Aleksandar Mikić (33) ubijen je u Leskovcu ispred zgrade u kojoj je živeo. Ubistvo se desilo kasno sinoć u Ulici topličkog ustanka, a agenciji Beta je rečeno, da se radi ;o „klasičnoj sačekuši”, Mikić je „bukvalno… »