Izvor: Politika arhiva vesti 11.09.2017

Mesto za trgovinu robom i izlaganje poslovnih ponuda

Politika 11.09.2017
Staro sajmište otvoreno je na današnji dan 1937. godine, a novi kompleks u Bulevaru vojvode Mišića dvadeset godina kasnije. – Više od 40 sajamskih manifestacija godišnje, koncerata, izložbi... Davne 1923. godine osnovano je Društvo za zemaljske… »

Bolesni trovači pasa nude otrovne viršle

Politika 11.09.2017
Otrovi koje neki sugrađani postavljaju u parkovima opasni i za mališane. – Ubicama životinja zaprećeno novčanim i zatvorskim kaznama, ali malo njih zaista i bude sankcionisano. Šetače pasa na Tašmajdanu i u ostalim parkovima minulog vikenda… »

Zabrinjavajuće stanje kulturne baštine

Politika 11.09.2017
Dve važne aktivnosti obojiće naredna četiri meseca, ali i narednu godinu kada je u pitanju Srpska akademija nauka i umetnosti – reč je o ciklusu izbora za nove članove ove institucije, koji će biti pokrenut 31. oktobra 2017, a okončaće se… »

Mister bregzit u pohodu na Nemačku

Politika 11.09.2017
Najdžel Faraž u predizbornoj kampanji desničarskog AfD-a, za koji ankete ukazuju da bi mogao da bude treća po snazi stranka u Bundestagu. Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Pre nešto više od godinu dana činilo se nemogućim da će Velika… »

Iran između čadora i „Tvitera”

Politika 11.09.2017
Vizija iranskog naroda rastrzana je između konzervativizma i demokratije. – Jačinu reformskih snaga ilustruju žene kojih u parlamentu ima više nego ikada pre. Od našeg specijalnog izveštača Teheran – U vreme iranske revolucije francuski filozof… »

Sajber bratstvo vojnika Srbije i SAD

Politika 11.09.2017
Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja, istovremeno u Srbiji i SAD, izvode zajedničku vežbu „Sajber Tesla”. Srpski vojnici u Gornjem Milanovcu i američki u Kolumbusu delovaće kao jedinstven tim – svaki od njih za svojim kompjuterom biće akter… »

Dogodine minimalac nezaposlenim porodiljama u RS

Politika 11.09.2017
Vlada predvidela sredstva za tu svrhu jer su u Republici Srpskoj izraženi demografski problemi zbog niskog nataliteta ali i odlaska mladih. Od našeg stalnog dopisnika Banjaluka – Ne tako retka zabrinutost medija i demografa usled niske stope… »

Stranci na obuci u Centru ABHO u Kruševcu

Politika 11.09.2017
U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu počeo je međunarodni kurs RHB dekontaminacije. Kurs traje do petka a pohađa ga 17 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Brazila, Gruzije, Grčke, Zambije, Kine, Makedonije… »

Reč blogera važnija od reklame

Politika 11.09.2017
Danas, pre nego što donese odluku da li će za nešto dati novac, kupac prvo potraži informacije o robi ili usluzi čitajući 4,4 izvora na internetu, a očekuje se da će u budućnosti taj broj rasti. Više od dve milijarde vlasnika naloga na… »

Ko je Irma po kojoj je nazvan uragan

Politika 11.09.2017
Harvi je protutnjao Teksasom, Irma opustošila karipska ostrva i Floridu, a pažnja meteorologa trenutno je posvećena Hozeu i Katji, koji se tek zahuktavaju. Svako ko je prethodnih desetak dana pratio dešavanja u svetu, zna da je reč o razornim… »