Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 11.09.2017

Uniforme u svim školama najranije za dve godine

Politika 11.09.2017
Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji. „To će… »

Prekid redovnog saobraćaja vozova u Beogradskom čvoru

Politika 11.09.2017
Zbog pada kontaktne mreže na starom Savskom mostu u 19:30 časova, prekinut je redovan saobraćaj u Beogradskom čvoru što je dovelo do zakašnjenja i poremećaja u saobraćaju vozova, saopštio je „Srbija Voz” a.d. Međunarodni voz iz Bara stoji na… »

Kostić: SANU nije pozvana da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku nacije

Politika 11.09.2017
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je danas da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije koja bi po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebalo da… »

Američki ambasador dobrovoljni davalac krvi

Politika 11.09.2017
Ambasador SAD Kajl Skot učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u znak sećanja na žrtve terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine. „Akcija dobrovoljnog davanja krvi je način da SAD uzvrate solidarnost svima u svetu koji… »

Medijska invazija SAD na region

Politika 11.09.2017
Investicioni fond KKR, čiji je zaštitni znak bivši direktor CIA Dejvid Petreus, posle kupovine slovenačkih i hrvatskih medija mogao bi da nastavi širenje u regionu. Američka investiciona kompanija KKR planira svoje medijsko širenje u regionu… »

Sajber bratstvo vojnika Srbije i SAD

Politika 11.09.2017
Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja, istovremeno u Srbiji i SAD, izvode zajedničku vežbu „Sajber Tesla”. Srpski vojnici u Gornjem Milanovcu i američki u Kolumbusu delovaće kao jedinstven tim – svaki od njih za svojim kompjuterom biće akter… »

Stranci na obuci u Centru ABHO u Kruševcu

Politika 11.09.2017
U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu počeo je međunarodni kurs RHB dekontaminacije. Kurs traje do petka a pohađa ga 17 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Brazila, Gruzije, Grčke, Zambije, Kine, Makedonije… »

Ve­li­ki i ma­li

Politika 11.09.2017
Van­red­ni pro­fe­sor na Ode­lje­nju za isto­ri­ju Fi­lo­zof­skog fa­kul­te­ta u Be­o­gra­du TEKST SAMO U ŠTAMPANOM I DIGITALNOM IZDANjU… »