Izvor: RTV Novi Pazar arhiva vesti 11.09.2017

Sindikati i poslodavci za povećanje minimalca, čeka se odluka Vlade

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Predstavnici reprezentativnih sindikata saglasni su da minimalna cena rada po satu od iduće godine bude povećana sa 130 na 154 dinara, rekao je danas Beti predsednik Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” Zoran Stojiljković. “Uslov Unije… »

PSSS Novi Pazar održala Dan polja kukuruza

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Dan polja kukuruza organizovan je danas na oglednoj parceli Esada Hanuše u Požegi. Pored poljoprivrednika, predstavnika iz Gradske uprave i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Novi Pazar prisustvovali su i predstavnici tri semenske kuće iz… »

Ekonomci otputovali u Nemačku

RTV Novi Pazar 11.09.2017
U okviru Projekta „Partnerstvo na delu“ u subotu je 16 učenika Ekonomsko-trgovinske škole iz Novog Pazara otputovalo u Nemačku u posetu svojim vršnjacima iz grada Oldenburg. Ovo je sedma godina saradnje i razmene iskustava sa ovom školom iz… »

U Vrčinu predstavljene uniforme za đake

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je OŠ ”Sveti Sava” u Vrčinu povodom početka uvođenja unificirane školske odeće. Danas smo ovde da vidimo kako može da izgleda odeća đaka prvaka. Mada, za početak… »

Uhapšen zbog pretnji

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Novopazarska policija uhapsila je H. B. starog 27 godina iz Novog Pazara, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Osumnjičeni se tereti da je, u ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru, pretio tridesetšestogodišnjem muškarcu… »

Država kreće u obračun s korupcijom u zdravstvu

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Beograd — Ministarstvo zdravlja formiralo je Komisiju za borbu protiv korupcije i novi petočlani antikorupcijski tim, piše današnji “Blic”. Njen zadatak će biti da se korupcija iskoreni u skladu sa planom “Nulta tolerancija prema korupciji u… »

Stanje ranjenog policajca stabilno

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Opšta bolnica u Novom Pazaru,konkretno hiruško odeljenje, u potpunosti je opremljeno kako tehnički tako i kadrovski za zbrinjavanje pacijenata,ali kada je kod nekih slučajeva potrebno dalje dijagnostičko terapijsko lečenje ili hiruški tretman,koji… »

Počelo noćno odvoženje smeća

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Noćno odvoženje smeća eksperimentalno je počelo u Prvomajskoj i u Ulici Rifata Burdževića. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” u relativno kratkom roku, pre saobraćajne gužve, uspele su da sakupe komunalni otpad u… »

Rekordan prinos jabuka

RTV Novi Pazar 11.09.2017
Dokaz da se može dobro živjeti od voćarstva, stiže nam iz obližnjeg novopazarskog sela Požega. Predanim radom, dobrom organizacijom i praćenjem lokalnog tržišta, a na kućnom pragu, porodica Curić ostvaruje značajne prihode. Murat Curić… »

Posthumna izložba “Od sličice do slike”

RTV Novi Pazar 11.09.2017
U galeriji Multimedijalnog centra otvorena je prva posthumna izložba „Od sličice do slike“ karikaturiste Radeta Markovića. Ovaj autor preminuo je u maju a Ilustrovao je preko tri stotine knjiga, od toga 180 dječijih. Objavio je preko 17 hiljada… »