Izvor: RTV arhiva vesti 11.09.2017

Amerika se seća 11. septembra

RTV 11.09.2017
NJUJORK - Minutom ćutanja i oglašavanjem zvona u 08.46 sati po lokalnom vremenu počelo je obeležavanje 16 godina od terorističkih napada u SAD na mestu gde su se nalazile dve kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku. Komemoracija je… »

Haradinaj i zvanično kosovski premijer

RTV 11.09.2017
PRIŠTINA/BEČ/BEOGRAD - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zvanično je danas preuzeo dužnost predsednika kosovske vlade od svog prethodnika Ise Mustafe, čelnika Demokratskog saveza Kosova. Primopredaja dužnosti je izvršena u zgradi… »

Uhapšen Saša Mirković, bivši gradonačelnik Zaječara

RTV 11.09.2017
BEOGRAD - Zaječarska policija uhapsila je bivšeg predsednika opštine Zaječar Sašu Mirkovića i još jednu osobu, M. T, zaposlenu u gradskoj upravi, zbog sumnje da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara. Oni će u zakonskom… »

Nevreme u Istri, poplavljeni stanovi i podrumi

RTV 11.09.2017
PULA - Obilna kiša praćena grmljavinom od sinoć pada širom Istre, a najkritičnija je situacija na području Poreča, Rovinja i Labina odakle je Županijski centar 112 primio brojne dojave o srušenim stablima i većim količinama vode na kolovozu… »

Vučić: Prijateljstvo sa Mađarskom jako, kao i pre 320 godina

RTV 11.09.2017
SENTA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Senti, gde se sastao sa svojim mađarskim kolegom Janošem Aderom, da je Srbija danas snažna, da se razvija i da ima mnogo prijatelja u svetu, ali da se jedan izdvaja, a to je Mađarska, prijatelj… »

Meng: Predsednici Kine i Srbije partneri, prijatelji i braća

RTV 11.09.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečanu večeru za specijalnog izaslanika predsednika Kine i sekretara Centralne komisije za političke i pravne poslove Menga Đijendžua. Na početku susreta u Ratnoj sali Generalštaba Vojske… »

Pero Antić ponovo u Crvenoj zvezdi

RTV 11.09.2017
BEOGRAD - Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Pero Antić posle 10 godina ponovo je postao igrač crveno-belih, saopštio je srpski i regionalni šampion. Kako se navodi, trostruki osvajač Evrolige, dva puta sa Olimpijakosom i jednom sa Fenerbahčeom… »

Šarčević: Najmanje dve godine da sve škole imaju uniforme

RTV 11.09.2017
BEOGRAD - Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da podržava inicijativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u… »

Dinar danas jači

RTV 11.09.2017
BEOGRAD - Dinar će danas ojačati prema evru za 0,2 odsto u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,4342 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na… »

Kocijančič: Jasno je šta EU očekuje od nove kosovske vlade

RTV 11.09.2017
BRISEL - Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da je "jasno šta Evropska unija očekuje od buduće vlade na Kosovu" i dodala da to zahteva "saradnju svih članova vlade". Ona je izbegla da konkretno odgovori na pitanje Tanjuga kako EU… »