Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.09.2017

Kravate, košulje, tregeri: Ovako izgledaju đačke uniforme u Vrčinu

Sputnik 11.09.2017
Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji. „To… »

Odbijen zahtev Mandića i Kneževića: Ne vraćaju im pasoše

Sputnik 11.09.2017
Sudija je u rešenju obrazložila da i dalje stoje razlozi zbog kojih je sud odredio i produžio meru nadzora. Veće sudije Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahtev lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića da im vrate pasoše zbog službenog… »

Za diplomatski rat spremni: Kako je Hrvatska ušla u otvoren sukob sa svim komšijama

Sputnik 11.09.2017
Hrvatska je u svojevrsnom lančanom pogoršanju diplomatskih odnosa sa gotovo svim susedima, piše hrvatska štampa. „Ako je u bivšoj SFRJ zbog sličnih motiva bila popularna uzrečica o okruženju ispunjenom ’brigama‘ (koje su činile Bugarska… »

Banjalučanin dao oglas da prodaje stan isključivo vehabijama: Komšije u panici

Sputnik 11.09.2017
Nesvakidašnji oglas za prodaju stana, motivisan lošim komšijskim odnosima, uznemirio je stanare u ulici Banović Strahinje u banjalučkom naselju Obilićevo jer je njegov vlasnik namerio da ga proda isključivo vehabijama i proverenim sledbenicima… »

Šarić „planuo“ na pitanje o Srbiji: Ne odgovaram više

Sputnik 11.09.2017
Jednog od najboljih hrvatskih košarkaša Darija Šarića iznerviralo je pitanje novinara da uporedi svoju partiju protiv Rusije sa partijom na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine kada je Srbija eliminisala Hrvatsku. Hrvatska se porazom od Rusije… »

Milačić: NATO prevara u Crnoj Gori nije završena

Sputnik 11.09.2017
NATO priča u Crnoj Gori, bolje rečeno NATO prevara, nije završena, kao što pojedini, čak i u opoziciji, ističu, već je tek počela, i u narednom periodu moramo da uradimo sve da je što više internacionalizujemo, osvežimo i podignemo na mnogo… »

Malo im je uklanjanje krsta sa Sahat-kule — sad tvrde da nije ni postojao! (foto)

Sputnik 11.09.2017
„Tokom rekonstrukcije sa Sahat-kule jedino je uklonjen pokazivač strana svijeta“, saopštili su predstavnici vlasti u Podgorici. Među pravoslavnim stanovništvom vlada napetost. Sa Sahat-kule, jednog od najprepoznatljivijih simbola Podgorice… »

Satanski stihovi: Posle 300 godina dešifrovano đavolovo pismo

Sputnik 11.09.2017
Misteriozno šifrovano pismo, koje je u 17. veku napisala časna sestra koja je tvrdila da ju je zaposeo sam đavo, konačno je dešifrovano pomoću algoritma koji je nađen, začudo, na dubokoj mreži (skrivenom delu interneta kome ne može svako da… »

Putin i Merkelova se složili: Mirotvorci na čitavom Donbasu

Sputnik 11.09.2017
Predsednik Putin se tokom telefonskog razgovora složio sa predlogom nemačke kancelarke Angele Merkel o mogućnosti raspoređivanja mirotvoraca Ujedinjenih nacija, ne samo na liniji razdvajanja u Donbasu. „Vladimir Putin je detaljno govorio o ruskoj… »

Zašto se Angela bavi Rusijom dok je okupira — Amerika (video)

Sputnik 11.09.2017
U emisiji „Na nišanu Miroslava Lazanskog“ reditelj Ljubiša Ristić i Nenad Radičević, dopisnik Politike iz Nemačke, razgovarali su o dvostrukim standardima nemačke kancelarke Angele Merkel po pitanju Krima. Koliko je nemačka kancelarka… »