Izvor: Studio B arhiva vesti 11.09.2017

Skoro 7,2 miliona kuća bez struje u SAD

Studio B 11.09.2017
Skoro 7,2 miliona kuća i poslovnih objekata u više američkih saveznih država ostalo je bez struje od posledica uragana Irme koji se u međuvremenu kao tropska oluja kreće jugoistokom SAD. Najveći broj ljudi koji su ostali bez struje je u Floridi… »

Crveni meteoalarm u Hrvatskoj upozorio na još padavina

Studio B 11.09.2017
U Hrvatskoj je popodne proglašen crveni meteoalarm sa upozorenjem na delove Jadrana, nakon što su poplavljeni Zadar, Hvar, delovi Jadranske magistrale, pa je vojska stavljena u stanje pune pripravnosti.Plenković najavio stanje elementarne nepogode u… »

Najmanje dve godine da sve škole imaju uniforme

Studio B 11.09.2017
Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji.Gradski… »

Očekuju se pljuskovi i kiša, oprezno u saobraćaju

Studio B 11.09.2017
Saobraćaj na putevima u Srbiji se zasad odvija nesmetano, ali prema najavama metereologa u večernjim satima i tokom noći očekuju se pljuskovi i kiša koja u pojedinim krajevima može uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja, saopštio je AMS S. Na… »

Glumac Rejf Fajns dobio državljanstvo Srbije

Studio B 11.09.2017
Britanski glumac i reditelj Rejf Fajns dobio je državljanstvo Srbije, objavljeno je u poslednjem „Službenom glasniku“. Rešenje o prijemu u državljanstvo premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. septembra. Fajns u Beogradu snima film o… »

Vetar u Sarajevu rušio stabla i nosio krovove

Studio B 11.09.2017
Sarajevo je zahvatilo nevreme praćeno kišom i jakim vetrom koji je na nekoliko lokacija u gradu rušio stabla što je izazvalo štetu na automobilima. Jak pljusak koji je trajao skoro sat vremena poplavio je sarajevske ulice što je izazvalo probleme u… »

Olujno nevreme pogodilo Srbiju

Studio B 11.09.2017
Olujno nevreme pogodilo je Beograd i više gradova u Srbiji, a u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha. Posle letnjih 35 stepeni koliko je juče bilo u Srbiji, sinoć je stiglo nevreme i spustilo temeraturu za više od 10 stepeni. Oblaci su se… »

Umro književnik i novinar Petar Lazić

Studio B 11.09.2017
Zamenik glavnog urednika Radio Beograda 202, književnik, novinar, publicista i univerzitetski profesor Petar Lazić umro je u 57. godini. Rodjen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, Petar Lazić je jedan od najuglednijih satiričara današnjice, a njegova… »

Sud odbio da vrati pasoše Mandiću i Kneževiću

Studio B 11.09.2017
Veće sudije Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahev lidera opozicionog DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića da im se vrate pasoši zbog službenog putovanja u Rusiju. U obrazloženju se navodi da i dalje stoje razlozi zbog kojih je sud odredio… »

Uspeh studenata Mašinskog fakulteta na „Hidrokontest 2017“

Studio B 11.09.2017
Tim studenata Mašinskog fakulteta postigao je veliki uspeh na međunarodnom takmičenju „Hidrokontest 2017“ (Hydrocontest) u Sen Tropeu, u Francuskoj, i pored osvojenog drugog i trećeg mesta u dve takmičarske discipline, u Beograd donose i… »