Politika arhiva vesti 11.09.2017

Put ka Evropi vodi preko Budimpešte i Beča, zacementirali smo prijateljstvo sa Mađarskom: Vučić posle susreta sa Aderom…

Press 11.09.2017
Srbiju i Mađarsku vezuje više od Dunava, sećanja na Janoša Hunjadija i oko 151 kilometar granice, rekao je predsednik Srbije. Foto: Tanjug Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Senti, gde se sastao sa svojim mađarskim kolegom Janošem… »

"Vučić i Đinping su prijatelji i braća"

Vesti online 11.09.2017
Predsednik Aleksandar Vučić priredio je svečanu večeru za specijalnog izaslanika predsednika Kine Menga Đijendžua. Na početku susreta u Ratnoj sali Generalštaba Vojske Srbije, Aleksandar Vučić i Meng Đijendžu su razmenili zdravice, preneo je… »

KRIK: Sud naložio da se državi vrati zemljište koje je nelegalno prisvojio Mali

Beta 11.09.2017
Privredni sud u Pančevu odlučio je da se državi vrati deset hektara zemljišta nadomak Vršca koju su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članovi njegove porodice nelegalno prisvojili pre 12 godina, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i… »

Kocijančič: Jasno je šta EU očekuje od nove kosovske vlade

RTV 11.09.2017
BRISEL - Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da je "jasno šta Evropska unija očekuje od buduće vlade na Kosovu" i dodala da to zahteva "saradnju svih članova vlade". Ona je izbegla da konkretno odgovori na pitanje Tanjuga kako EU… »

Karić: Hoću da budem premijer Srbije

Dnevnik 11.09.2017
BEOGRAD: Biznismen Bogoljub Karić izjavio je da ima ambicije da bude premijer, ali da o tim svojim ambicijama nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Moje su ambicije da budem premijer. I radiću na tome da budem, rekao je Karić za… »

Rakić: Srpska lista u Vladi Kosova za bolji život Srba

Beta 11.09.2017
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da je Srpska lista odlučila da udje u Vladu Kosova samo da bi se "institucionalno borila za bolji život Srba na Kosovu". Rakić je za beogradsku Televiziju Pink rekao da će se boriti prvenstveno… »

Za svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti 30 miliona dinara

RTS 11.09.2017
Vlada Srbije je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila nešto više od 30 miliona dinara za organizovanje svečanosti povodom otvaranja rekonstruisane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku"… »

Delavi: SAD nastavlja da podržava Kosovo kao nezavisno i suvereno

Beta 11.09.2017
Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je danas da SAD nastavljaju da "podržavaju Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu". On je posle sastanka s novim premijerom Kosova Ramušom Haradinajem kazao da Kosovo nema vremena za gubljenje, i da su… »

Otkrivena strategija: Putin preko Srbije ruši Evropu?!

Pravda 11.09.2017
Balkan je Rusiji među najslabijim tačkama, a Srbija najvažnija karika, jer služi kao lansirno polje Moskve za ovaj region. Zato će i dalje pokušavati da utiču na zbivanja u Crnoj Gori, samo suptilnijim metodama, te nastaviti pritisak na Bosnu i… »

Velika Britanija podržava želju Srbije da postane članica EU

Novi magazin 11.09.2017
Velika Britanija, iako napušta EU, poštuje i podržava želju Srbije da postane članica Evropske unije, što će London pokazati i na Samitu Zapadnog Balkana i EU u Londonu sledeće godine. Stalni podsekretar Forin ofisa Sajmon Mekdonald je to danas… »