Politika arhiva vesti 11.09.2017

Senta: Održan sastanak Vučić -Ader

Kurir 11.09.2017
SENTA - Predsednici Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Janoš Ader, sastali su se danas u Senti, gde se obeležava Dan opštine, a susret dva predsednika predstavlja nastavak saradnje dveju zemalja i potvrdu razvoja dobrih odnosa. Predsednik Srbije… »

Kinezi kažu: Vučić i Đinping su prijatelji i braća

Pravda 11.09.2017
Predsednik Aleksandar Vučić priredio je svečanu večeru za specijalnog izaslanika predsednika Kine Menga Đijendžua. Na početku susreta u Ratnoj sali Generalštaba Vojske Srbije, Aleksandar Vučić i Meng Đijendžu su razmenili zdravice. -… »

Ipak nema nedodirljivih? Sud naložio da se državi vrati zemlja koju je prisvojio Siniša Mali!

Pravda 11.09.2017
Privredni sud u Pančevu odlučio je da se državi vrati deset hektara zemlje nadomak Vršca, koju su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članovi njegove porodice nelegalno prisvojili pre 12 godina, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i… »

Han: Formiranje institucija na Kosovu važan korak

Večernje novosti 11.09.2017
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han napisao je danas na svom Tviter nalogu da je formiranje kosovskih institucija važan korak. Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han napisao je danas na svom Tviter… »

Karić: Želeo bih da budem premijer

Danas 11.09.2017
Biznismen Bogoljub Karić izjavio je da ima ambicije da bude premijer, ali da o tim svojim ambicijama nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "Moje su ambicije da budem premijer. I radiću na tome da budem", rekao je Karić u… »

Rakić: Ušli smo u institucije radi boljeg života Srba

RTV 11.09.2017
BEOGRAD - Srpska lista je donela odluku da uđe u kosovske institucije iz samo jednog razloga - da bi se kroz te institucije institucionalno borila za bolji život Srba na prostoru Kosova i Metohije, izjavio je večeras lider te liste Goran Rakić… »

Vlada Srbije izdvojila 660 miliona dinara jednokratne pomoći Republici Srpskoj

Blic 11.09.2017
Vlada Srbije izdvojila je oko 660 miliona dinara jednokratne finansijske pomoći Republici Srpskoj, objavljeno je u novom Službenom glasniku. Kako se navodi u rešenju koje je 7. septembra donela Vlada Srbije, iz tekuće budžetske rezerve izdvaja se… »

Delavi: SAD nastavlja da podržava Kosovo kao nezavisno i suvereno

Blic 11.09.2017
Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je danas da SAD nastavljaju da "podržavaju Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu". On je posle sastanka s novim premijerom Kosova Ramušom Haradinajem kazao da Kosovo nema vremena za gubljenje i da su… »

Galeoti: Rusija pravi strategiju za Balkan, Srbija ključna

Dnevnik 11.09.2017
PRAG: Rusija priprema strategiju za Balkan, tvrdi britanski analitičar Mark Galeoti, koordinator Centra za evropsku bezbednost u Institutu za međunarodne odnose, i dodaje: "Previše dugo su Evropa i NATO zapostavljali region Balkana. I mislim da… »

Brnabić i Mekdonald: Unutrašnji dijalog značajan kao i put ka EU

Dnevnik 11.09.2017
BEOGRAD: Stalni podsekretar Forin ofisa Sajmon Mekdonald saglasio sa premijerkom Anom Brnabić na večerašnjem sastanku da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, veoma važan, ističući da je samo… »