Nauka & Tehnologija arhiva vesti 11.09.2017

Procurele informacije o evropskim cenama Intel Coffee Lake procesora

PC Press 11.09.2017
Dok su prve nedelje avgusta mogle su da se čuju zanimljive glasine o Coffee Lake procesorima i platformi, koje su mogle da se tumače kako na dobar, tako i na loš način, sada su procurele i informacije o evropskim cenama ovih procesora. Pojavile su se… »

YouTube dodao opciju za brzinu reprodukcije videa na Android i iOS

Benchmark 11.09.2017
U određenim sitacijama, opcija ubrzavanja ili usporavanja videa na YouTube-u je korisna i zanimljiva. Opcija nije bila dostupna za Android i iOS ali ju je Google sada konačno dodao za obe mobilne platforme. Korisnici sada mogu da izaberu brzinu… »

Google neće da plati, EU čvrsta: Dajte 3 milijarde

Mondo 11.09.2017
Kompanija Google rešila je da se žali na rekordno visoku kaznu EU od skoro tri milijarde dolara, ali to je ne oslobađa obaveze da kazna mora biti plaćena. Foto: Promo/Google/MONDO portal Američki internet gigant Google žalio se 11. septembra na… »

NDNV: Ponovo uništena tabla sa natpisom udruženja

Radio 021 11.09.2017
Tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine, koja se nalazi u pasažu ispred njihove kancelarije u Zmaj Jovinoj ulici, uništena je tokom vikenda. Tabla je iškrabana, a dva dana ranije na nju je zalepljena i nalepnica na kojoj je precrtano… »

Kako je kinesko selo u brdima postalo informatički centar

N1 Info 11.09.2017
Najnovije tehnologije, potreba analize i prkupljanje miliona informacija u kratkom vremenskom periodu menjaju način života ne samo u milionskim gradovima već i u malim lokalnim zajednicama. Udaljena planinska oblast na jugozapadu Kine, sa 150 hiljada… »

Vladimir Putin o budućnosti veštačke inteligencije

PC Press 11.09.2017
Prema izveštaju RT-a, ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je izjavio studentima da zemlja koja je najnaprednija u sferi veštačke inteligencije će „vladati svetom.“ Njegova izjava govori o značaju veštačke inteligencije i važnosti koju će… »

Android Oreo ima ozbiljan propust

PC Press 11.09.2017
Nakon više meseci testiranja, Google-ov najnoviji operativni sistem ipak ima grešku koja nije bila uočena ranije. Naime, Android 8.0 Oreo ažuriranje dolazi sa sistemskom greškom – sistemu se dozvoljava da koristi mobilni internet kada je… »

Opel je gubio četiri miliona evra svakog radnog dana

PC Press 11.09.2017
Nemačkom proizvođaču automobila marke Opel, koga je kupila francuska grupa proizvođača automobila PSA od General Motors-a, porasli su gubitci u drugom kvartalu na 250 miliona dolara, prijavio je nemački list Automobilwoche. Prema neimenovanim… »

Horor igra Scorn na putu da postane najuspešniji domaći projekat na Kickstarteru — do sada prikupljeno više od 100.000€

StartIt 11.09.2017
Do kraja kampanje i postizanja cilja od 150.000 evra je ostalo još 28 dana. Scorn, horor igra domaće ekipe Ebb Software, privukla je veliku pažnju svojom Kickstarter kampanjom u kojoj su već sakupili više od dve trećine planiranih sredstava. Igru je… »

Ne gledajte porniće preko mobilnog!

Mondo 11.09.2017
Za to postoji izuzetno važan razlog! Foto: Instagram/CarolinaAbril Poslednje istraživanje, koje je obavila kompanija Wandera iz Londona, a koje uključuje najmanje 10.000 korisnika interneta, dokazalo je da su gledaoci pornića na telefonima u daleko… »