Nauka & Tehnologija arhiva vesti 11.09.2017

Opasnosti digitalne džungle

RTV 11.09.2017
SUBOTICA - Druga konferencija o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost 2017" koju Fondacija Tijana Jurić organizuje 15. septembra u Subotici, biće posvećena bezbednosti dece na internetu. Iako se poslednjih godina kontinuirano govori o ovoj temi i… »

Život je sada

RTS 11.09.2017
Da biste se uskladili sa svojim životom, morate biti prisutni u njemu, odmah i sada. Dani prolaze pored nas, registrujemo promene, ali da li uspevamo da živimo u sadašnjem trenutku strastveno, ispunjeni unutrašnjom snagom koja proističe iz surove… »

EP u košarci: Srbija protiv Italije u sredu u večernjem terminu

Radio 021 11.09.2017
Izašao je raspored sa tačnim terminima odigravanja četvrtfinalnih mečeva na Evropskom prvenstvu u košarci. Kako je objavljeno na sajtu FIBA, Srbija će protiv Italije igrati u sredu od 20:30h. Istog dana se od 17:45h sastaju Rusija i Grčka, a… »

Mixtape novog doba

PC Press 11.09.2017
Posle CD revolucije, te promena u navikama slušanja i čuvanja muzike koje je donela digitalna era, muzički fajlovi se uglavnom skladište na hard diskovima, dok njihove preteče – poput audio kaseta – skupljaju prašinu po zaboravljenim ćoškovima… »

Aplikacija studenata FON-a rešava nedoumice vozača

Nova energija 11.09.2017
Novo merenje prosečne brzine na auto-putu donelo je vozačima niz nedoumica. Na primer, kako izračunati prosečnu brzinu i kolika je trenutna prosečna brzina od trenutka kada ste ušli na pojedinu deonicu. Odgovore daje besplatna aplikacija za mobilni… »

Bežični Logitech gejming miševi: G903 i G703

Benchmark 11.09.2017
Logitech G900 je najbolji miš koji smo imali prilike da isprobamo. Danas, međutim, stižu G903 i G703, dva naizgled različita, ali ipak tako slična miša. Naime, slično kao sa kompanijom Cooler Master i njihovom MasterMouse serijom koju smo takođe… »

Petliću, pevaču!

RTS 11.09.2017
Završen je letnji raspust ‒ omiljeni deo školske godine za mnoge učenike. Letnja pauza predviđena školskim kalendarom dugo traje i postoji mišljenje da učenici tokom nje zaborave naučene nastavne sadržaje. „Većina učenika smatra da tokom… »

Ako kupujete TV, frižider, mašinu… ovo je važno!

Mondo 11.09.2017
Da li frižider, mašina za pranje veša ili posuđa, sokovnik i toster zaista moraju biti priključeni na internet? Ovo je priča o tome i nekoliko saveta u vezi sa IoT uređajima. Na IFA sajmu u Berlinu imali smo priliku da se još jednom sretnemo sa… »

Kina planira da zabrani vozila koja koriste fosilna goriva

PC Press 11.09.2017
Kina je zemlja sa najvećim tržištem automobila i radi na planu da zabrani proizvodnju i prodaju vozila koja se oslanjaju na fosilna goriva. Kineska vlada ide u korak sa zemljama poput Indije, Francuske, Britanije i Norveške, koje su već najavile da… »

Apple postavlja ultimatum – ostavite Toshiba čipove!

PC Press 11.09.2017
Nakon Apple-ove velike nevolje zbog toga što je Samsung digao cene za OLED ekrane, naime Samsung je jedini proizvođač OLED ekrana za novi iPhone, a njihova cena je dva puta veća nego kod običnih telefona, kompanija Apple ima još jednu brigu. Poznato… »