Arhiva » Vesti » B92 13.09.2017

Advokati: Protest zbog ubistva u Jagodini

Advokatska komora Srbije se oglasila povodom ubistva advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića u Jagodini.

B92 sreda, 13. septembar 2017.  |  Beta
B92: Advokati: Protest zbog ubistva u Jagodini

Upravni odbor Advokatske komore Srbije je na hitnoj sednici doneo odluku da se svim advokatskim komorama u sastavu Advokatske komore Srbije uputi preporuka za organizovanje jednodnevnog protesta obustavom rada u petak 15. septembra, kada će biti sahranjen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović, ubijen ispred svoje kuće u Jagodini.

Kako su naveli, advokatura Srbije tako ukazuje da su nedopustivi napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života i zato zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih učinilaca.

"Napad na advokate krivično je delo ometanja pravde i učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju", navodi se u saopštenju Advokatske komore Srbije.

Dodali su da je posebno za osudu činjenica da veliki deo tih zločina nije razjašnjen, niti su počinioci kažnjeni.

Nemanja Stojanović (27) ubijen je rano jutros sa četiri hica iz pištolja ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Ulici raće Dirak u Jagodini, a povodom toga više od stotinu advokata iz Jagodine, Kragujevca i drugih gradova Pomoravskog okruga okupilo se danas ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe njegov ubica.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Upravni odbor Jagodina

©2018 Netmark d.o.o.