Arhiva » Vesti » B92 13.09.2017

Bratislav Dikić loše, prekinuo suđenje

Podgorica -- Suđenje optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori prekinuto zbog zdravstvebog stanja optuženog, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića.

B92 sreda, 13. septembar 2017.  |  Tanjug
B92: Bratislav Dikić loše, prekinuo suđenje

Nastavak suđenja je zakazan za 29. septembar.

Dikić se žalio na bolove, kaže da trpi bolove i da ne može da prati suđenje, dok je njegov advokat Milan Petrović zatražio hitno zdravstveno zbrinjavanje branjenika kako bi bio podvrgnut hirurškoj operaciji posle nalaza lekara s Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

On je pojasnio da su sudu dostavili podnesak i nalaz lekara sa VMA, Zorana Mirkovića, koji je naveo, na osnovu dokumentacije i pregleda Dikića u avgustu ove godine, da je hitno potrebna operacija.

Petrović je zatražio odgađanje današnjeg pretresa, radi preduzimanja hitnih mera za optuženog, kako ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja Bratislava Dikića.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čadjenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

I dvokat Goran Petronijević apelovao je na sudiju da se predlog Petrovića hitno uzme u razmatranje. Podseća da nisu želeli odlaganje pretresa, navodeći da je u ovom trenutku potrebna hitna operacija. "Molim vas da sve preduzmete, u suprotnom ćemo imati drugačiju odluku u odnosu na bilo kakvu odluku ovog suda, a to je smrtna kazna", upozorio je Petronijević.

Optuženi Bratislav Dikić je saopštio da je tačno da trpi bolove, da je primio terapiju i da prethodne noći nije spavao. "Ne tražim odlaganje pretresa, pratiću koliko budem mogao, a ukoliko ne budem mogao, obratiću se sudu", rekao je Dikić.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.